שאלה ,מתעניין

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

10/07/2008 | 23:11 | מאת: גולן

שלום רב סליחה אם זה לא קשור לפורום ברצוני ללמוד רכיבה טיפולית,והבנתי שצריך קודם כל ללמוד קורס רכיבה. להיות מדריך ואחר כך ללמוד את הרכיבה הטיפולית משהו שזה נותן לי שנתיים - 4 שנות לימוד. האם יש לזה עבודה וביקוש במרכז הארץ, היש לימודים במרכז הארץ ? אלו מקומות מומלצים? והאם הם בודקים שם האם אני אכן מתאים לזה? גולן

הי מתעניין, רכיבה טיפולית ניתן היום ללמוד בכמה מקומות אך אני באמת לא זוכרת או מכירה את כולם. אני למדתי בווינגייט תוכל לברר שם, ישנו בית ספר שנקרא סוסים ואנשים ואם תחפש באינטרנט בוודאי תמצא עוד. כמו שאמרת לפני כמה שנים יצא חוק אשר אומר שכל מדריך רכיבה טיפולית מחוייב בתעודת מדריך ספורטיבי, אך לצערי לא כל החוות דורשות את 2 התעודות. אצלינו במרכז לרכיבה טיפולית בישראל למשל לא יתקבל מדריך ללא 2 התעודות. אז אני מציעה שאם תבחר לגשת ללימודים אלו תעשה כבר את שתי התעודות. אך לפני הכל, הייתי מציעה לך לקרוא קצת על הנושא וללכת לאיזה חווה או שניים לצפות באופי העבודה לראות שזה באמת מתאים לך. אם אין לך רקע בסוסים דעתי הוא שמחובתך ללכת ללמוד רכיבה כבר מעכשיו ולאורך כל זמן הלימודים. לא משנה באיזה סיגנון (אנגלי או מערבי) אבל ללמוד סוסים. איך הם עובדים, איך הם חושבים, אינסטינקטים ובעיקר את התנועה שלהם ואיך אתה יכול להשתמש בה בכדי לעזור למטופלים שלך בעתיד. היום רכיבה טיפולית זהו סוג טיפול יותר מוכר ואנשים ורופאים חשופים ליתרונותיו יותר. עקב כך ישנם גם יותר חוות העוסקות בתחום וכמו כך גם הביקוש למדריכים טובים. שיהיה לך בהצלחה!

02/09/2008 | 23:01 | מאת: יוסי

אתחיל שקיימים 8 מוסדות אקדמאים שניתן ללמוד דרכם ולהגיע להסמכה ברכיבה טיפולית ואתקן אותך שהחוק לא מחייב רק בתעודת מדריך רכיבה ספורטיבי אלא בתעודת הדרכת רכיבה ! אז חבל שאתם מטעים את הפונים לפורום , כתבת שאתם במרכז לרכיבה טיפולית בתל מונד לא מעסיקים מדריכים ללא 2 התעודות המדוברות ,אז בבקשה ממך לא להטעות ! בתל מונד עובדים 2 מדריכים לפחות ללא תעודת הדרכת רכיבה מאז שהחוק הוחל , על זה נאמר " נאה דורש נאה מקיים " מתחיל לעלות לי ריח לא נעים לגבי הפורום הזה הנובע מאי דיוק בדבריכם !!!

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים