רכיבה

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

20/04/2010 | 18:30 | מאת: מורן

שלום, אשמח לדעת האם שעורי רכיבה (ולא רכיבה טיפולית) עשויים להפחית דכאון ודימוי עצמי נמוך אצל מבוגר אחרי טראומה, ובאיזה אופן הם עשויים לחולל את השינוי. תודה.

מורן שלום, ענף הרכיבה הוא ענף הדורש שיתוף פעולה מלא בין הנפש והגוף. הסוס היא חיה מאד רגישה, יודעת להבדיל בקלות ולהבחין בתחושותיו של הרוכב, לפעמים מנצלת את זה לטובתה ולפעמים עוזרת לרוכב להתגבר על פחדיו וקשייו. רכיבה יכולה לעזור בחיזוק הדימוי העצמי בצורה טובה מאד, גם היא לא מוגדרת כרכיבה טיפולית. יחד עם זאת הייתי ממליץ לבחור את המדריך המתאים על מנת שיבין את מטרת שיעורי הרכיבה וידע לתעל לשם את מהות השיעור. לדכאון פנים רבות וגורמים שונים ולכן שווה להתיעץ באופן ספציפי. אין ספק שפעילות מאתגרת ומהנה תתרום רבות להתמודד. בהצלחה, יואב

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים