תרפיה באמצעות בעלי חיים

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

19/09/2009 | 22:18 | מאת: סיון

שלום רב, אני סיימתי השנה תואר ראשון במדעי החברה והתחום הזה מאוד מעניין אותי. מה שקצת מרתיע זה שתחום זה אינו נחשב כתואר ראשון אלא כלימודי תעודה בלבד ומשך התוכנית הוא שלוש שנים. רציתי לשאול אם תחום זה באמת משתלם ומומלץ להשקיע בו שלוש שנים?? האם אחר כך באמת יש ביקוש לתחום זה כמקצוע לכל דבר? אודה לתשובתכם סיון

סיוון שלום, [שמי ניר כרמון ואני מנהל הכלבייה ב"מרכז לרכיבה טיפולית בישראל". זוהי כלבייה טיפולית. בימים הקרובים שמי יוכנס כאחד ממנהלי הפורום, ותוכלי לקבל אינפורמציה עליי. בנתיים אני עונה דרך שמה של קרן על שאלות הקשורות בתרפיה באמצעות כלבים]. בארץ אכן לימודי תרפיה בבעלי חיים הם לימודי תעודה ולא תואר. [למרות שידוע לי שיש ניסיון לשלב לימודים אלו החל מהשנה באחד המוסדות, עם תחום נוסף ואז לימודים אלו יחשבו כלימודי תואר]. בכל מקרה ישנה אפשרות ללמוד בחו'ל, שם לימודים אלו הם כן נחשבים כתואר, במקומות כגון אוסטרליה ואנגליה. ככול שידוע לי לימודים אלו בהרבה מקומות הם שנתיים ולא תמיד שלוש שנים. ולשאלתך; כמו בכל תחום, ישנו ביקוש גם בתחום זה לאנשים טובים ומקצועיים. אם את מרגישה שזהו תחום שאת רוצה לעסוק בו והוא מעניין אותך, הייתי ממליץ לך ללכת ללמוד. אך איני יכול לומר לך אם זה משתלם. זה עניין אישי בהחלט. זהו לא תחום שמגיעים אליו לרב בגלל הכסף. תרפיה וטיפול באנשים בעזרת בע"ח ובכלל, זהו חתום שצריך לרצות לעשות. הייתי ממליץ לך ללכת לראות מקום בו מטפלים בעזרת בע"ח, לצפות בעבודה, להבין במה מדובר. ולדבר עם אנשים שמטפלים, לפני שאת מתחילה ללמוד. שיהיה בהצלחה! ניר כרמון

21/09/2009 | 14:51 | מאת: איריס

יש מקומות (למשל מכללת לוינסקי) שאפשר ללמוד חינוך וסיוע בעזרת בע"ח רק בשנתיים ולקבל תעודה של משרד החינוך... אולי שווה לך לבדוק.

06/10/2009 | 21:04 | מאת: חבצלת

הי סיון במכללת מגן דוד ירוק לימודי סיוע לטיפול בעזרת בעלי חיים הינם לימודי תעודה הנמשכים כשנה ובה לומדים גם סטודנטים בעלי תואר ראשון,שעובדים בתום הלימודים בתחום. בהצלחה

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים