הפסקת גמילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

03/03/2012 | 14:53 | מאת: הדס

שלום רב, בתי בת שנתיים וחצי. ילדה מאוד חכמה ומפותחת לגילה. התחלנו גמילה השבוע בעצת אחת הגננות (לאחר שהילדה הצטרפה כמה פעמים לחבריה מהגן הגמולים והלכה לשירותים). הורדנו בבת אחת את החיתול אולם הילדה למעט כמה פעמים בודדות לא מראה שום סימנים שהיא "בעניין". כשמושיבים אותה על השרותים (אחת לחצי שעה) היא טוענת ש"אין לה" ואחרי שיורדת מהאסלה עושה בתחתונים ואומרתצ ש"ברח לה". חלק מהגננות בגן טוענות שהיא עדיין לא בשלה ושעדיף להחזיר אותה לחיתול ולחכות חוש חודשיים (אבל הן כן משתפות פעולה ולא שמו לה חיתול). אני לא רוצה שהיא תפתח אנטגוניזם לגמילה ומצד שני אין ממש שום התקדמות ויש כמעט 100% פספוסים. האם עדיף להחזיר לחיתול (או לסירוגין?) אני לא רוצה לבלבל אותה אבל נראה שכל המצב מתסכל עבורה ועבורנו. יש לציין שאני בהריון ואמורה ללדת בתחילת הקיץ כך שרציתי שהגמילה תתבסס עד אז...אשמח לתשובה. בתודה הדס

מומלץ להחזיר את החיתול לשימוש ולהמתין לחודשי הקיץ. אז יש לפעול על פי תכנית מגובשת מראש.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים