טפטופים ואי גמילת לילה בגיל 4

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

26/12/2011 | 12:03 | מאת: לימור

שלום רב, ביתי בת 4 וגמילה מחיתולים הצליחה רק בגיל 3.2 בתחילה היתה חוזרת יבשה מהגן (גן פרטי שם להערכתי הקפידו על זמני הליכה לשרותים) לאחר מכן עברה לגן עיריה, ונולדו לה אחים תאומים ושמתי לב שגם בבית וגם בגן בורח לה מעט פיפי בתחתון והיא לא אומרת כלום (כאילו לא מפריע לה), לפעמים גם צריך ממש לקחת אותה כי לדבריה אין לה פיפי אבל בשרותים יוצא, אני גם רואה מתאפקת לעיתים והיא לא אומרת כלום. קקי לא בורח לה והיא אומרת ועושה בזמן העקבות כך גם לא העלתי בדעתי לעשות גמילת לילה עד כה. מה עושים? איך מטפלים?? חשוב לציין שעם אחיה היחסים מצויינים ומעולם לא נרשמה כל קנאה בהם ולהם-קיבלה אותם מאד יפה, אולי אפילו יפה מידי :-) לימור

הגישה היעילה ביותר במקרים בהם קיימת הרטבה בזמן ערות הנלויית להרטבה בלילה היא להתמקד בטיפול בלילה באמצעות זמזם הרטבה. טיפול זה מוביל לפתרון בעיית ההרטבה בלילה ובמקביל גם פותר את בעיית ההרטבה בזמן ערות. ניתן ליישם אותו כבר מגיל שלש וחצי - ארבע.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים