הרטבת לילה וניתוקים אפילפטיים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

25/10/2011 | 18:10 | מאת: ניקול

לבני בן 6.7 ניתוקים אפילפטיים שאובחנו לאחרונה בבדיקת eeg . השאלה שלי האם יש קשר בין הרטבת לילה לניתוקים אפילפטיים ? הגמילה שלו היתה קשה ארוכה ומתישה ועדיין הוא מרטיב מדי פעם... (יש לי 4 ילדים והוא השלישי ,לכולם היתה גמילה קלה מאוד) האבא שלו גם היה מרטיב עד גיל 6 בערך ולכן לא דאגתי וחיכיתי שגם הוא יגיע לגיל 6 ויפסיק להרטיב בלילה...עכשיו אני מודאגת מהאפילפסיה (עדיין מחכים לבדיקת mri) ואמורים להתחיל טיפול תרופתי למניעת התקפים אפילפטיים... מה דעתך?

לא סביר כי קיים קשר בין בניתוקים ובין ההרטבה.ליתר בטחון כדאי שתתיעצו אם הרופא המטפל בבעיית האפילפסיה. ההרטבה היא בד"כ בעלת רקע תורשתי. ניתן לטפל בילד באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאת הרטבה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים