ייעוץ דחוף בעניין גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

26/12/2010 | 10:38 | מאת: לירון

שלום בני בן 3.5 ועדיין אינו גמול מחיתולים- אנחנו ניצבים בפניי בעייה מורכבת והייתי רוצה לדעת האם עליי לפנות לייעוץ פסיכולוגי או שאני סתם מגזימה. בחופשת הקיץ האחרונה הצלחתי לגמול אותו כמעט לחלוטין והוא היה ניגש לשירותים בכל פעם שהיה צורך, מלבד קקי(אפילו קקי מספר פעמים הוא עשה באסלה)אבל לרוב היה מבקש חיתול,כשחזר לגן בתחילת השנה די מהר חזר לחיתול, הבעייה מתחילה מהעובדה שהוא סובל מעצירות מגיל שנה - רופא המשפחה טוען שאין סיבה לבדוק לעומק ונתן סיבים תזונתיים שלפעמים עוזרים ולפעמים לא - מה שקורה זה שבכל פעם הוא עושה יציאה קטנה קטנה, מחליפים חיתול ואז שוב ישנה יציאה קטנה מה שמוביל למצב שכל הזמן בעצם הוא עם חיתול - וזה יצר אצלו מצב של נוחויות מוחלטת גם בעניין הפיפי - כל נסיון שלנו להוביל אותו לשירותים נתקל בסירוב מוחלט בבכי ובסופו של דבר לאנטי מוחלט כלפי וויתור על חיתול. ניסינו גם "לשחרר" בהמלצתם של רבים ובעלי ניסיון וגם זה לא עובד זה פשוט לא בא מצידו בשום אופן, מדי פעם אני שואלת אותו ומנסה לדבר איתו על כך אבל זה גם לא מעלה שום תוצאה. חשוב לי לציין שהוא ילד בריא וחכם מאוד - אני ממש לא יודעת מאיזה כיוון לתקוף את הבעייה האם כדאי לי לגשת ולבדוק ראשית כל את עניין העצירות או שמא הבעייה נובעת מטראומה כלשהי בגן או בכלל שאיננו מודעים אליה כיצד כדאי לי לפנות אליו ומה היית ממליץ לי לעשות? אשמח מאוד לתשובה דחופה תודה מראש לי-רון

נסו לפנות אל רופא מומחה גסטרו אנטרולוג ולמרפאה המתמחה בטיפול בחרדת אסלה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים