הרטבת לילה בן 4.5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

04/05/2010 | 08:00 | מאת: מס

שלום, בני בן ה- 4.5 נגמל ביום בגיל 2.5 ומעולם לא נגמל בלילה. מאז גיל 2.5 הוא ישן עם פול אפס, והיו לילות בודדים בהם קם יבש. הוא לא מתעורר בעקבות ההרטבה, וגם בבוקר לא ממהר להחליף. לאחרונה הוא מתעורר עם פול אפס לחים ולא רטובים לגמרי. תכננו להתחיל טיפול במרפאה בתקופה הקרובה, אבל אנחנו מתלבטים אולי יספיק לנסות להפסיק עם הפול אפס ולתת חיזוקים חיוביים ללא מרפאה. מהו פרק הזמן שבו צריך להתמיד עם הורדת הפול אפס והחיזוקים החיוביים בו צריך לבחון את הדברים? אשמח לדעתך, תודה!

.במה שונה גמילה בלילה מזו שביום? כעיקרון: גמילה בלילה היא תהליך טבעי המתבצע מעצמו, כמעט ללא התערבות ההורים. פשוט מבחינים שהטיטול נקי ויבש בבוקר. לגבי יציאות - נפסקות בלילה באופן טבעי בשלבים מוקדמים של תהליך הגמילה. לגבי שליטה בשלפוחית השתן - רוב הילדים נגמלים באופן טבעי - קמים עם טיטול יבש לעיתים יותר ויותר תכופות. 2..מתי מורידים טיטול בלילה? תשובה : 1. כאשר מבחינים בכך שמספר הבקרים בהם הילד קם עם טיטול יבש, הולך ומתרבה. 2. כאשר רוצים לנסות לבדוק את השפעת הסרת הטיטול על הגמילה בלילה . 3. במקביל להסרת הטיטול ביום. 3. ויש מקרים בהם מחזירים את הטיטול לשימוש אחרי ניסיון להסירו? תשובה: אם במשך תקופה של שלשה עד ארבעה שבועות מאז הסרת הטיטול לא ניכרת עליה הדרגתית במספר הלילות היבשים וקיימת עדיין הרטבה במרבית הלילות - כדאי א. לשקול ביצוע טיפול באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי או ב. להחזיר את הטיטול לשימוש. אין טעם להמשיך ולסבול מהשלכות ההרטבה לתוך כלי המיטה. אפשר לנסות ולהסיר שוב בשלב מאוחר יותר. כמובן שיש לשתף את הילד ולהסביר לו את המעשיות של צעד זה. יש לעשות הכל כדי שלא יקבל זאת כעונש או כפעולת השפלה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים