הרטבת לילה (בלבד) בת 6, גמולה ביום מגיל שנתיים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

09/07/2015 | 14:01 | מאת: Zikokin

בת 6, גמולה מחיתולים ביום מגיל שנתיים, אבל מאז ועד היום תמיד עם חיתול לילה ומרטיבה בלילה. ביום - אף פעם לא פספסה, בטח לא בשנים האחרונות, אין שום בעיה בכלל. בלילה - תמיד מרטיבה, כמעט כל יום, ניסינו להעיר אותה, ניסתה להשתדל לבד, ניסינו כל מיני שיטות, לא עזר. בדקנו עם מספר מכוני גמילה (שניידר, קושניר, מרכז רפואי מאיר וכו'), ולהבנתנו לאחר השיחה הטלפונית, שלאור ההתנהגות שתוארה, מדובר בטיפול התנהגותי בלבד, קרי, פעמון הרטבה, אין צורך בבירור אולטרה סאונד ולא בטיפול תרופתי (מינירין, נווטרופאן וכו'). אשמח לדעת: 1. האם לאור ההתנהגות שתוארה (שליטה מלאה ביום במשך כל השנים האחרונות, הרטבה קבועה בלילה), אכן אין צורך בבירור אולטרה סאונד ולא טיפול תרופתי, אלא מדובר רק הטיפול התנהגותי (פעמון וכו')? 2. במידה והתשובה לשאלה הקודמת הינה חיובית, מדוע שלא פשוט לרכוש עצמאית את פעמון ההרטבה וזה הכל? מדוע לשלם מאות שקלים יותר ע"מ לקבל "ליווי" של אנשי מקצוע, שיסתכם בפגישה מקדימה, שבה בעצם יאמרו לי את אשר אני כבר יודע (התנהגותי בלבד) וינחו אותי להשתמש בפעמון עם "ליווי" של שיחה קצרה/מייל פעם בשבועיים בנוגע להתקדמות? תודה.

א. בהחלט מתאים במקרה שלכם טיפול באמצעות זמזם הרטבה. ב. אין חובה לבצע אולטרה סאונד של דרכי השתן אבל אפשר. ג. היתרון בקבלת עזרה במרפאה מקצועית הוא בכך שתקבלו הדרכה לגבי הטיפול וכן גם ליווי ומעקב אשר יסייעו בהתגברות על מכשולים העלולים לצוץ במהלך הטיפול.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים