גמילה מחיתולים לילדה בת 3

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

27/09/2014 | 18:44 | מאת: מיכל

שלום. לפני כחודש עשינו ניסיון גמילה. הילדה הביעה עניין בילדים בגן שעשו בשרותים ובקשה בגן שיורידו לה את החיתול. באותו היום בבית עשתה פיפי ואפילו קקי בסיר, אבל יחד עם השמחה היתה גם די מבוהלת בעיקר בנושא של הקקי. ואז במשך שבוע עשתה בבית אולי פעם או פעמיים פיפי בסיר. ובגן מידי פעם עשתה בשירותים פיפי, אבל שאר הזמן התאפקה והתאפקה עד שבסוף עשתה במכנסיים. הגננת אמרה לנו שהילדה מאוד עצובה ומדוכדכת וכנראה שכל הנושא מאוד מכביד עליה נפשית. החלטנו להחזיר את החיתול ועכשיו כעבור כחודש. עולה השאלה איך בכלל להתחיל את הגמילה. הילדה מבינה הכול אבל מאוד חוששת ולכן לא רוצה בכלל להוריד את החיתול. האם להמשיך לחכות ולחכות עד שפתאום תרצה. ואם לא תרצה אף פעם ???

שלום רב, בשלב זה מומלץ להשאיר את הילדה עם החיתול ולהמנע מהפעלת לחץ כלשהו. כאשר תחליטו ליזום מחדש נסיון גמילה, עשו זאת על בסיס תכנית ברורה ומגובשת אשר אותה תכינו מראש. יש להמנע בכל מקרה מהפיכת התהליך לבסיס לעימות עם הילדה. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים