הילד חזר להרטיב

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

31/08/2014 | 07:52 | מאת: אורלי

הילד שלי נגמל לחלוטין יום ולילה בגיל שלש . כיום הוא בן חמש וחצי. לפני שבועיים החל להרטיב כמעט כל לילה. מה ההסבר לכך וכיצד עלינו לנהוג. על תשובתך אודה.

שלום רב, ייתכן ומדובר בהרטבה משנית וייתכן שלא. הרטבה משנית היא מצב בו ילד שהיה יבש לחלוטין תקופה ממושכת מתחיל להרטיב מחדש. זוהי תופעה מוכרת והיא עשויה להתחיל בעקבות גורם ברור של לחץ ( הולדת אח קטן, מעבר דירה, מעבר לגן חדש וכו) והיא גם עשויה להתחיל ללא קשר לכל סיבה נראיית לעין. בהרבה מאד מקרים התופעה נעלמת מעצמה דיוק כפי שהחלה. במידה והבעיה נמשכת מעבר לשלה ארבעה שבועות מומלץ להתייחס אליה כאל הרטבה רגילה ולטפל בה באמצעות זמזם הרטבה. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים