ילד בן שלש שממאן להרטיב בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

29/08/2014 | 15:25 | מאת: מיטל

שלום רב לך ד"ר ברוך, יש לנו ילד בן שלש מאד מפותח הן רגשית ןהן מנטלית. נגמל מחיתולים לפני שנה וחצי אך עדיין מרטיב בלילה. הבעיה מציקה לו מאד והוא דורש מאיתנו למצוא עבור פתרון. הוא מסרב בכל תוקף לישון עם חיתול. האם לדעתך אפשר לטפל בגיל זה?

שלום מיטל, יש לזכור כי ילדים רבים נגמלים מהרטבת לילה בין גילים שנה ו שנתיים וחצי. כלומר, היכולת לשלוט בשלפוחית בזמן שינה קיימת כבר מגיל שנה ואולי עוד קודם לכן. בשיטות ובאמצעים הקיימים כיום ניתן לטפל בבעיית ההרטבה בלילה כבר מגיל שנתיים ואולי עוד קודם לכן. אי לכך ממליץ לפנות לגורם מקצועי ולבקש עזרה בפתרון הבעיה. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

31/08/2014 | 12:08 | מאת: פנינה

פול האפס בשביל הלילות... בשלב שבין החיתול לתחתון זה יכול לעזור מאד בלילה. ככה הוא לא יעשה בעיות על חיתול אבל בעצם יהיה ''מוגן'' אם יברח לו..

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים