הרטבת לילה פעם בשלשה שבועות

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

29/08/2014 | 15:20 | מאת: דבורה

בני בן ה 9 מרטיב אחת לשלשה שבועות בערך. מצב זה נמשך מאז גיל חמש. לא ברור לנו כיצד להתייחס. נא עזרתך בנושא.

שלום רב לך דבורה, המצב אותו את מתארת, למרות התכיפות הנמוכה של ההרטבה , עשוי להוות מקור למצוקה רבה עבור הילד. מאחר ואינו יכול לצפות מתי תתרחש ההרטבה, הוא נמצא למעשה באיום מתמיד ובחשש לישון אצל חברים שמא תתרחש הרטבה. אי לכך רצוי לטפל ולהביא את הילד לכך שלא יהיה מסוגל להרטיב ללא שליטה אפילו לילה אחד בשנה. ילדים רבים במרטיבים לעיתים רחוקות, משיגים את התדירות הנמוכה על בסיס הגבלת שתיה בערב, הליכה לשירותים מספר רב של פעמים לפני השינה ויש כאלה אשר בנוסף, ההורים מעירים אותם לשירותים בלילה. דרך טיפול יעילה בהרטבת לילה מסוג זה היא באמצעות זמזם הרטבה כאשר בנוסף מעודדים את הילד לשתות כמויות גדולות של נוזלים בערב ולפני השינה. התערבות זו תביא לעליה בתדירות ההרטבות בהתחלה, אך מצד שני תאפשר טיפול התנייתי קצר ויעיל. מאחל לכם הצלחה. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים