בת 5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

13/08/2014 | 16:20 | מאת: ExtraSi

בת 5, מרטיבה בלילה, מעוניינים לבדוק האם ניתן לטפל בנושא. 1. להבנתינו ע"מ לדעת האם הבעיה היא עודף הפרשה של שתן מהכליות (ואז הטיפול הוא תרופתי - מינרין או נווטרופאן), או בעיה אחרת (ואז כנראה פעמון הרטבה), יש צורך בבדיקת אולטרה סאונד, האם נכון? (חבל לנסות לטפל בפעמון, אם יש צורך בטיפול תרופתי) 2. האם בד"כ הצורך הוא רק בפגישת אבחון אחת (ואז מחליטים האם פעמון או תרופה), או שמדובר בסדרה מתמשכת של פגישות? 3. האם ניתן לרכוש פשוט את הפעמונית באופן עצמאי (אולי בבית מרקחת)? במידה וכן, היכן באיזור המרכז? 4. האם יש מספר סוגים של פעמונים?

מומלץ לפנות אל מרפאת הרטבה מקצועית לשם ביצוע איבחון ולשם קבלת טיפול, הדרכה וליווי. בדרך כלל הטיפול היעיל ביותר הוא באמצעות זמזם הרטבה אלקטורני במסגרת הדרכה,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. יש מקום לבצע בדיקת אולטרה סאונד של דרכי השתן במקרים בהם קיימת הרטבה מסיבית גם בזמן ערות.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים