הרטבה ביום ובלילה אצל בן 3+

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

13/03/2013 | 12:27 | מאת: קארין

שלום, בני גמול מהקיץ אולם תחילת הפיפי לרוב בורחת בתחתונים ורק ההמשך נעשה באסלה (גם ביום וגם בלילה). ב- US בדרכי השתן נמצא שהוא אינו מתרוקן עד הסוף (יש נוזל בשלפוחית לאחר מתן שתן). מה זה אומר ואיך זה קשור לכך שתחילת השתן בורחת בתחתונים? האם בד"כ מסתדר לבד או שזה דורש התערבות כירורגית/אחרת? תודה!

לגבי הצד הרפואי מומלץ להפנות את השאלות אל רופא הילדים שלכם. כללית נראה כי מדובר במקרה שיגרתי של הרטבת לילה אשר נלויית אליה הרטבה בזמן ערות. הפתרון המומלץ בדרך כלל לשתי הבעיות, לילה ויום, הוא טיפול באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני טלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאת הרטבה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים