הרטבת לילה ילדה בת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

11/03/2013 | 22:05 | מאת: אביטל

שלום, ביתי גמולה ביום מגיל שנתיים. בשנתיים וחצי בערך הורדנו חיתול בלילה, אבל היו המון בריחות. בגיל ארבע בערך חשבנו שהכל מאחורינו, כמה חודשים טובים כמה יבשה לחלוטין. שהחל החורף הנוכחי התחילו שוב בריחות, חשבנו שזה בגלל החורף, אבל זה באופן שיטתי, יום יום. בימים האחרונים אני שמה לב שגם פעמיים בלילה. הולכת לישון בשבע, בשעה 10 כבר רטובה. אני מניחה שזה על בסיס רגשי ולא ממש יודעת איך לפעול. לא כועסת עליה שהיא קמה (אולי בעבר שדרתי מעט חוסר סבלנות לקלח אותה כל פעם ולהחליף מצעים, היום ממש לא). אשמח לעצה, אני ממש מרגישה חסרת אונים. עד מתי תופעה זו נורמלית? אני מניחה שזה כבר חורג מהגיל הנורמלי, לא? היא עולה שנה הבאה לכיתה א' והייתי רוצה שתגמל עד אז.

ניתן לפתור את בעיית ההרטבה של הילדה באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. יש להביא לכך שתוכל לחיות כמו יתר הילדים והמבוגרים ולא להרטיב בשום מצב ובשום מזג אויר.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים