פינוח תוצאת כתף MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

07/03/2010 | 16:24 | מאת: גל

שלום רב, אני גל בן 23 חייל משוחרר. לפני כשנה וחצי נפצעתי בכתף ימין עקב עבודה במאמץ יתר בחדר כושר בשילוב איגרוף. קיבלתי זריקת קורטיזון למפרק AC JOINT לפני כחצי שנה אשר לא עזרה. היום קיבלתי את תוצאות בדיקת ה-MRI שביצעתי ולהלן התוצאות: הבדיקה בוצעה בטכניקת 3D FDRE, FSE, FSE FAT SAT לפני ולאחר הזרקת גדוליניום במישורים שונים שריר וגיד הסופראספינטוס - בעלי עובי ואות תקינים שריר וגיד האינפראספינטוס - בעלי עובי ואות תקינים שריר וגיד הטרס מינור - בעלי עובי ואות תקינים שריר וגיד הסובסקפולריס - בעלי עובי ואות תקינים השומן הסובאקרומיאלי והסובדלטואידי - שמור גיד הביצפס - בעל עובי ואות תקינים, ממוקם במקומו התקין בתעלה. הגלנואיד והלברום - לא הודגם ממצא פתולוגי המבנה הגרמי של ראש ההומרוס - לא הודגם ממצא פתולוגי המפרק האקרומיוקלויקולרי - מודגמת סינוביטיס עם שינויים היפרטרופים במפרק האקרומיוקלויקולרי עם ארוזיה סובכונדרלית בצד הקלויקולרי של המפרק, ובצקת אינטראמדולרית משני צידי המפרק בקלויקולה ובאקרומיון - שינויים דלקתיים במקום ראשון. מלבד הנ"ל ללא עדות לפתולוגיה נוספת במפרק האקרומיוקלויקולרי. לא הודגם נוזל בכמות משמעותית במפרק הגלנוהומרלי. לסיכום: סינוביטיס במפרק האקרומיוקלויקולרי עם ארוזיה בצד הקלויקולרי של המפרק האקרומיוקלויקולרי מלווים בצקת אינטראמדולרית קלה משני צידי המפרק בקלויקולה ובאקרומיון. אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות: 1. מה הבעיה ומה החומרה שלה?(האם יש לי דלקת ב-AC JOINT?) 2. האם מומלץ לעבור ניתוח? 3. במידה וצריך לעבור ניתוח, באיזה ניתוח מדובר? והאם הניתוח נחשב מסובך עם סיכוי החלמה גבוהים של האיזור הפגוע? בנוסף, אשמח להבין האם יש צורך ב-MRI נוסף הנקרא ב-MRI Arthrogram. והאם ביצוע עכשיו של מיפוי עצם יכול להראות ממצא חדש שלא נראה ב-MRI שביצעתי? תודה רבה!

קרוב לוודאי שמדובר בגרוי של מפרק אקרומיוקלויקולרי ממקור דלקתי או מכני. בד"כ זריקת סטרואיד לתוך המפרק הזה עוזרת ואם לאו ניתן לשקול קריתה של החלק הרחיקני של עצם הבריח. לניתוח הזה יש כ 70% הצלחה. בדיקת ARTHRO MRI לא נחוצה במקרה הנ"ל מפוי עצמות יכול להצביע על תהליך דלקתי במפרק הנ"ל אך לא תמיד

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק