יד רדומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

24/08/2008 | 23:06 | מאת: שי

שלום רב, בחודש האחרון אני חש "הרדמות" של זרוע ימין, מהמרפק ועד האגודל ולפעמים גם האצבע. תופעה זו מתרחשת כל חצי שעה לערך וחולפת כעבור כ 10 שניות. ממה זה נובע, וכיצד ניתן לטפל בבעיה זו?

שי שלום אזור בין המרפק והאגודל זוהי "אמה" ולא "זרוע". תחושת הרדמות באמה יכולה לנבוע בית היתר מהפרעה כלשהי בעצבים התחושתיים שמקומה יכול להיות מאזור הצואר ועד לאמה. אני ממליץ בנוסף לבדיקה גופנית לבצע בדיקת EMG המכוונת לעצבים המתאימים. בדיקה זאת יכולה להצביע על קיום ומקום של נזק עצבי אם אכן קיים. בברכה דר' רוזנברג

26/08/2008 | 16:07 | מאת: תמר

שלום לשי, כפי שד"ר רוזנברג מציין, הרדמות של איבר היא תופעה עיצבית. פרט לבדיקות רפואיות שרצוי לבצע כדאי גם לבחון את אופן הפעלת האיבר והאיזון של מערכות השלד והשרירים בזמן התנועה. מנסיוני, כמדריכה בשיטת פלדנקרייז, אני פוגשת מקרים כגון זה ובעזרת תנועות מאד פשוטות ויומיומיות, כמו הכנסת האמה אל מאחורי הגב, כיווץ עצם השיכמה לכיוון עמוד השדרה, סיבובי ראש קלים, אפילו פעירת פה - אילו תנועות שיכולות להקל. אשמח לתת לך רעיונות נוספים איך לסייע לעצמך. תמר

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק