דלקות חוזרות בזרוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

26/08/2009 | 16:01 | מאת: אילנה גרוס

אני אשה בריאה בת 58 .בשנתיים האחרונות יש לי דלקות חוזרות בכתף ובמרפק.בפעם הראשונה לקחתי תרופה יקרה שלא עזרה. קבלתי טיפול בפזיוטרפיה ועם פילאטיס זה עבר לאחר חודשים רבים. כעת יש לי דלקת במרפק ביד ימין עם כאבים שמגבילים את התפקוד. המליצו לי על זריקת קורטיזון אבל אני פוחדת. האם יכול להיות לזה תופעות מסוכנות? האם זה תמיד עוזר? ומה אפשר לעשות כדי למנוע דלקות נוספות? אני עושה פעילות גופנית סדירה אין לי עודף משקל, מה עוד אני יכולה לעשות? תודה רבה.

תופעות לואי האופיניות לזריקת חומר סטרואידי לכתף או מרפק הן : 1. עליה ברמות סוכר בדם למשך 24-48 שעות בחולי סכרת 2. עליה זמנית בערכי לחץ דם באנשים שסובלים מיתר לחץ דם. התופעות האלה קיימות אך נדירות יחסית . לא קיים טיפול מונע להופעת דלקות גידים בכתף או מרפק .

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק