עזרה בהמלצה על ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/07/2009 | 00:31 | מאת: עדי

שלום לכולם, אני כבת 55, ופניתי למומחה בכירורגיה אורטופדיה בנוגע לכאבים בגב התחתון עם הקרנה לרגליים שאני סובלת מזה תקופה. *בבדיקה הגופנית הוא רשם כך: רגישות פרוורטברלי בעמוד שדרה מותני. הגבלה בתנועות עקב כאבים. SLR - + ללא סימני קיפוח נוירולוגי. **לאחר מכן ניגשתי לCT עמ"ש מותני/סקרלי במנח אקסיאלי. וכך האבחנה: אין עדות להיצרות גרמית של התעלה. סריקת L1-L2 - סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. סריקת L2-L3 - סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. אוסטיאופיט אחורי קטן. סריקת L3-L4 - סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. אוסטיאופיט לטרלי ימני קטן. סריקת L4-L5 - ספונדילוליסטזיס קלה ללא ליזים. סימני פסוידו דיסק. שינויים ניווניים בולטים במפרקים הפאצטליים עם ליגמנטום פלאבום מעובים. סריקת L5-S1 - בלט אנולוס קל. שינויים ניוונים במפרקים הפאצטליים. *חזרתי אליו שוב, וכן כתב: צילום עמוד שדרה מותני - שינויים ספונדיליטים. בוצע CT עמוד שדרה מותני - SPONDILOLISTESIS בדרגה 1 ב L4-L5 עם בלט דיפוזי ו SPINAL STENOSIS. *אבחנה: SPONDYLOSIS LUMBAR SPONDILOLYSTESIS L5-L4 GR.1 DISC LESIONS המלצתו היתה שעלי לעבור ניתוח. מה דעתכם? האם קיימות דרכים נוספות אחרות לשיפור המצב? בתודה מראש, עדי.

הפורום הנוכחי דן בבעיות כתף ומרפק בלבד ולכן לא אוכל לענות לשאלתך

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק