הסתיידות בגידי הכתפיים,תהליך דלקתי ארטריטי במפרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

18/06/2009 | 19:13 | מאת: amar

בבדיקת u s של הכתפיים ב-2/3:infraspinatus -דו צדדי-מימין הודגמה הסתיידות בנקודת האחיזה 7 מ"מ,משמאל 8 מ"מ.supraspinatus -מימין הסתיידות בשליש החיצוני 5 מ"מ,וכן קטנות יותר.אני סובל מכאבים קשים והגבלת תנועה בזרוע וכתף ימין וכן מכאבים קלים יותר בזרוע וכתף שמאל.12 טיפולי פיסיותרפיה כולל גירוי חשמלי,u s,תרגילים וחימום לא הועילו כלל.בנוסף אני חושש מקרע בגידים.שמעתי כי ניתן לרסק את גושי הסידן בגלי הלם,אולם איני מכיר מרפאות העושות זאת.אני מעדיף טיפול במסגרת ובכיסוי מקצועי וכספי של קופ"ח.האם תוכל לסייע לי בחוות דעת על הטיפול ובהמלצה על מרפאות ורופאים,כולל טלפון וכתובת(יש לי כרטיס מושלם בקופ"ח כללית,ואני גר ברעננה)בתודה מראש amar .בענייו נוסף:עקב כאבי פרקים עברתי ב-11/08 מיפוי עצמות ומפרקים.הממצאים:קליטת יתר באזור סטרנו-קלויקולרי משמאל,בברכיים במיוחד בפטלות וקל יותר באזור ארטיקולרי.קליטת יתר בע"ש גבי עליון ומותני ובאזור סקרו-איליאלי משמאל.סיכום:ממצאים במפרקים,יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי.קליטות בע"ש,יכול להתאים לשינויים ניווניים אך מומלצת קורלציה רנטגנית(אשר נעשתה)אני בן 67 ,כילד סבלתי מדלקת ראומטית ומגיל 20 אני סובל מכאבי גב.מזה 20 שנה אני סובל מכאבי ברכיים.מזה 15 שנה אני סובל מכאבי כתפיים.מגיל 20 אני מתעמל.עברתי הרבה טיפולי פיסיותרפיה אשר לא עזרו להקטין או למנוע את כאבי הגב.בזמנו קבלתי nerocin ו vioxx ולאחרונה etopan אולם נטילת כדורים מוגבלת מחשש לנזק לכבד.האם יש טיפול נוסף אשר תוכל להמליץ עליו אשר יוכל לסייע לי להקלת הדלקת הארטריטית וכאבי הגב?בתודה מראש amar בעניין אחר-מדוע עורכי האתר כורכים רצון לקבל תגובה לתיבת האי-מייל להסכמה לקבל ניוזלטרים??? זאת נראית לי מין אלימות מילולית מצד העורכים,וכדאי שיבטלו זאת מיד ויחזרו לפורמט הקודם.בכבוד רב-amar

שלום רב בקשר לבעית מפרקים כללית בגוף אני ממליץ לפנות ליעוץ ראומטולוגי. לגבי כאבים בכתפיים עקב הסתיידות בגידי השרוול המסובב הטיפולים היעילים הם: הזרקת חומר סטרואידי לכתף ואם זה לא עוזר בצוע ניתוח בגישה ארטרוסקופית במטרה להוציא את אזור הדלקת והסתיידויות. אינני נוהג להמליץ על מרפאות ספציפיות לטיפול . לשם מציאת רופא מתאים תוכל להעזר באתר של קופ"ח כללית או פרסומים של בתי חולים או בטלפון של קופ"ח כללית. את התלונות לגבי ניהול האתר יש להפנות למנהליו

01/07/2009 | 00:50 | מאת: gila

אני מבינה לאור התשובה לגבי הסתיידות בפרקים שניתוח זה הפתרון האידאלי אך האם יש טיפולים הומופתים מוכחים בנושא זה ואם כן מהם

01/07/2009 | 00:50 | מאת: gila

אני מבינה לאור התשובה לגבי הסתיידות בפרקים שניתוח זה הפתרון האידאלי אך האם יש טיפולים הומופתים מוכחים בנושא זה ואם כן מהם

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק