גלי הלם או ניתוח להסתיידות כתף ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

23/05/2009 | 10:18 | מאת: ירדנה

אני בת 46 ובמשך השנה האחרונה ,חיי ובעיקר לילותי הפכו לסיוט מתמשך עקב כאבי תופת בכתף ימין ומגבלות קשות בתנועה. האורטופד אבחן הסתיידות בכתף ימין. הטיפולים כללו משככי כאבים , הזרקת סטרואידים (פעמיים) 11 מפגשים פיזיותרפים אצל מומחה לכתף . הכל , כוסות רוח ! אורתופד מומחה הציע לי לעבור ניתוח ואחריו שיקום פיזיותרפי ארוך , שיחזירו אותי לכושר ולחיים נורמלים תוך כמה חודשים. בחוסר ברירה התחלתי בפרוצדרות המייגעות לקראת ניתוח ואז, מכרים הפגישו אותי עם קורב שלהם שסבל מבעיה זהה בכתף ועבר לפני שמונה חודשים סידרה של טיפולים בגלי הלם במרכז הרפואי בחורב . במשך הטיפולים הוא חש עליות ומורדות במצב אך לאחר חודשיים ימים מהטיפול האחרון , הוא חזר לפעילות גופנית מלאה וכל מכאוביו הם רק חוויה בלתי נעים מן העבר. שאלתי 1. מדוע האורתופד המומחה לא טרח לידע אותי על האופציה הזו לפני שהוא מסכן אותי בניתוח? 2. האם לטיפול בגלי הלם יש תופעות לוואי ? 3. מדוע הקופה הגובה ממני כספים כל חודש לביטוח-מושלם , לא משתתפת בתשלום של 300 ש"ח לטיפול שהם 1,500 ש"ח לחמש טיפולים הכרחיים? אודה לך על התשובות ירדנה

שלום רב תוצאות הטיפול בגלי הלם לבעיות שונות בגידים לא צפויות ברמת סבירות כזאת שמצדיקה המלצה מושכלת לעבור אותם. לרוב זה לא עוזר ולא ניתן לצפות מראש מה תהיה תוצאותם. דר רוזנברג

26/05/2009 | 12:42 | מאת: ירדנה

תודה לך ד"ר על התשובה הקצרה , אך מדובר בגוף שלי ובסיכונים שאני נוטלת בניתוח ובהחדרת סטראודים בזריקות לתוך גופי. לא התעצלתי והקשתי בגוגל calcific tendonitis eswt ולמדתי מהמחקרים המדעיים שהוצגו שם , שסכויי ההחלמה שלי גבוהים מאוד בטיפול בגלי הלם ואיני מסתכנת כלל , כי הטיפול אינו פולשני ואינו משאיר תופעות לוואי. דרך המכר שטופל והבריא. הגעתי לעוד כמה אנשים שנרפאו לגמרי בשיטה זו. ירדנה

28/05/2009 | 08:10 | מאת: אבי

לא סביר שמכונה שמרסקת אבנים בכליות לא תרסק הסתידות בכתף ! לפני שנה עברתי טיפול בשתי הכתפיים ומאז אני בן אדם חדש

06/07/2009 | 09:24 | מאת: לילי

יש לי את אותה בעיה שלך עברתי את כל הטיפולים ואף ניסיתי 5טיפולים של גלי הלם שילמתי באופן פרטי כי היה חשוב לי להיפתר מהכאבים ,לצערי לי גלי ההלם לא עזרו בכלל. לדעתי זה בזבוז כסף, וזה הוכח רק בטיפול באבנים בכליות, או שפשוט זה תלוי במצב כרגע אני נמצאת בטיפולי פיזיוטרפיה אינטנסיביים ומשאירה את הניתוח כאופציה אחרונה

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק