דלקת כתף כרונית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

07/05/2009 | 09:39 | מאת: ת.

שלום דוקטור. אני בן 21, וכשנה וחצי אני מסתובב עם דלקת כתף משילוב של גמישות יתר ועומס יתר באימונים שהולכת וחוזרת מדי מספר חודשים. טיפול בפיזיוטרפיה שהתחלתי במהלך הצבא לא עזר, אך אתופן שיפר את המצב (במינון גבוה ואחרי תקופה של 20 ימים). בפעם האחרונה בה התחילה הדלקת, האתופן לא פתר את הבעיה (רק שיפר במעט) ואורתופד העביר אותי ל-arcoxia. העניין הוא שעם כל הבירורים שנערכו עד עכשיו, אף אחד עוד לא טרח להסביר לי מה הבעיה, או מה עלולה להיות הבעיה - וגם לא איך אוכל לטפל בה. חשוב לציין שאני ספורטאי, ושחשוב לי מאוד לחזור לפעילות - עם זאת, בכל פעם שאני חוזר לפעילות אני מפתח דלקת מחדש - לפעמים רק אחרי חודשיים או שלושה, אבל באופן עקבי. אשמח על לכ עזרה שתוכל לתת. בתודה מראש.

07/05/2009 | 14:15 | מאת: צביה

שלום ד"ר אשמח לקבל עזרה ממך , מזה ארבעה חודשים שאני סובלת מכאבים חזקים שהחלו בראש בצד הימני עברו לצואר אחר לכתף. קבלתי 17 טיפולי פזיוטרפיה כולל חימום לאחרונה על ידי מכשיר אולטרא סאונד. באולטרא סאונד ניכתב חשש לקרע בגיד בגודל 2-3 מ"מ וכן דלקת והסתידות. מומחה למרפאת כתף שלל את הקרע ולפי הבדיקה איבחן כתף קפואה. קבלתי זריקה במפרק בהדסה עין כרם, הומלץ לי על מי טוניק שמכילים כנין . תנועותי מאוד מוגבלות אני לא מצליחה לישון בלילות.הרופא שלל רפואה אלטרנטיבית המומחה לרפואת כתף שלל את הסיכוי להתרפא על ידי

מי טוניק לא עוזרים לכאבים בכתף. צריך לבדוק מהו מקור הבעיה - האם מדובר בכתף קפואה או המקור בקרע בגידים או בהסתיידויות - המצבים האלה שונים ומטופלים באופן שונה. בברכה דר רוזנברג

מהפניה שלך ברור שאין אבחנה למצבך. טיפול תרופתי נגד כאבים לא יפתור את הבעיה. כדי לטפל צריך ראשית לבדוק מהו מקור הבעיה. לשם כך תפנה לרופא שעוסק בבעיות כתף לאחר בדיקתו ניתן יהיה לשאר מהו מקור הבעיה ולאחר מכן לבצע בדיקות וצלומים בהתאם להשארה זו.הטיפול יהיה בהתאם לממצאים. על חלק מהבעיות השכיחות הגורמות לכאבים בכתף ניתן לקרוא באתר: dr-rosenberg.co.il דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק