פריקת כתף שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

01/12/2008 | 13:13 | מאת: אלי

ד"ר שלום רב, ב23.11 נפלתי במהלך משחק כדורגל על כתף שמאל ופרקתי אותה. הייתי בבית חולים קפלן והחזירו לי אותה למקום ללא הרדמה. ואמרו לי להיות עם מקבע כתף כ6 שבועות. אני חייל בצבא ולצערי יש לי תור רק ב11.12 לאורטופד כתף. רציתי לדעת אם יש מצב שבפריקה עקב חבלה לא יהיה נזק לגידים רצועות ? או שאין דבר כזה וכל חבלה נגרם נזק לגידים ולרצועות? אני מאוד מודאג מהנושא הזה. תודה על הסבלנות.

אלי שלום. פריקת כתף בגילך נגרמת לרוב או עקב גמישות יתר ברצועות ובגלל קרע באחד מהן או לפעמים עקב שילוב בין שני המצבים הנ"ל. לאחר פריקה ראשונה אכן הטיפול המקובל הוא ע"י מתלה לכתף למשך 6 שבועות. בבדיקת אורטופד כתף קרוב לוודאי תקבל הסברים יותר קשורים אליך אישית והמלצות להמשך ברור. בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק