שיקום כתפיים אחרי ניתוחים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

18/09/2008 | 10:04 | מאת: רונן

שלום רב למנהל הפורום ותודה מראש על הזמן והיעוץ שלך. אני בחור בן 27 שעבר 5 ניתוח כתף,4 ניתוחים בכתף שמאל שמתוכם 3 היו לתיקון SLAP LESION TYPE 2 +ניתוח נוסף BICEPITAL TENODESIS ובכתף ימין עברתי ניתוח לפני 3 חודשים לתיקון SLAP LESION 2 עשו לי BICEPITAL TENODESIS.נותחתי אצל 2 הרופאים הכי טובים בארץ בתחום הכתף אבל משום מה יש לי כאבים נוראים בכתפיים והגוף לא מצליח להתאושש מזה,אני סובל מגמישות יתר גם וכנראה מרקמות חיבור חלשות הרופאים טוענים ללכן הניתוחים לא מצליחים,אני כבר הבנתי שלעבור עוד ניתוחים זאת לא הדרך בשבילי,2 הכתפיים שלי ממש חלשות מספיק ש אסתובב כמה דקות עם שקית ששוקלת 2 קילו ויהיו לי כאבים חזקים לכמה שעות טובות לפחות וארגיש עייפות נוראית בכתפיים,כשאני עושה פיזיוטרפיה ואני מחזק את הכתף לא רק שיש לי פחות כאבים אלא גם הכתפיים שלי הרבה יותר חזקות ומסוגל להרים דברים כבדים יותר מבלי להרגיש עייפות או כאב,הבעיה היא שנניח אני עושה פיזיוטרפיה אני מרגיש מעולה,אבל הכתפיים שלי כ"כ רגישות שמספיק שאעשה איזה תרגיל לא נכון או תרגיל חזק לכתפיים שלי נהיה לי נסיגה רצינית וכאבים חזקים שיכולים להמשך שבועות ולא מרשות לי לחזור לעשות פיזיוטרפיה,ונניח אני חוזר אחרי 3 שבועות של מנוחה לעשות פיזיוטרפיה הכתפיים לא מרשות לי לעשות אפילו את התרגילים הכי בסיסים.אני ממש בחוסר אונים כי כולם אומרים לי שאני חייב לעשות פיזיוטרפיה כל הרופאים שהייתי אצלם כולל הפיזיוטרפיסטים אבל מצד שני כל תרגיל קטן שאני מנסה לעשות איפלו אם זה לעשות תנועות עם בקבוק מים ריקים יכול לעשות לי כאבי תופת לשבוע שלם לפחות,אני כבר יודע עד כמה פיזיוטרפיה יכולה לעזור לי אבל ברגע שאני עושה הפסקה של כמה שבועות עקב מכה או תזוזה לא נכטנה בכתף פשוט אני לא יכול לחזור,כבר ניסו כדורים חזקים נגד דלקות אבל זה לא מדגדג לי אפילו וזריקת MARCAINE DEPROMEDOL שקבלתי פעמיים זה רק החמיר את המצב. רציתי לקבל את חוות דעתך על המקרה אם זה אפשרי,אני צריך לעשות פיזיוטרפיה בכוח למרות הכאבים והכתף פשוט תתרגל?האם יכול להיות שאני צריך לסבול כמה שבועות מכאבי תופת בכתף עד שהיא תתרגל לתרגילים?יש לי תור עם אורטופד כתף מומחה במכבי רציתי לבקש ממנו שיעשה לי הפנייה לטיפול מנואלי בפיזיוטרפיה עד שהכתף שלי תשתקם האם אתה חושב שזה רעיון נבון? תודה על העצה ויום נעים

רונן שלום תיקון של נגע SLAP2 אמור להחזיר אותך לפעילות רגילה בטווח של 6-9 חודשים. אם זה לא קרה כדאי לחפש סיבה נוספת לבעיות בכתפיים. טיפול מנואלי לא עוזר בד"כ לבעיות מסוג זה. בברכה דר רוזנברג

26/09/2008 | 06:46 | מאת: תמר וייל

שלום רונן, שמי תמר ואני מלמדת פלנקרייז מזה 20 שנה. בעיית גמישות היתר בגידי הכתף היא בעיה שבהחלט מצריכה התייחסות מיוחדת ותרגול מיוחד שאינו מערב משקל עודף על הכתפיים או תנועתיות חריגה. ישנם תריגילים המתקיימים "באזור הנייטרלי" של תנועת הכתף ועצם השכמה המאפשרים לגידים בעלי הגמישות העודפת להרגיע את הפעילות העודפת בהם. תופעת גמישות היתר מוכרת לנו, כמלמדי פלדנקרייז, כתופעה מטרידה במיוחד. לא משנה באיזה חלק של הגוף או אם בכולו. לכאורה זה נשמע כאילו לאותו אדם יש חוסר מגבלה בתנועה והוא יכול לבצע דברים שאחרים לא יכולים. אבל זה משפיע ואולי אפילו מזיק לאורך השנים ויוצר כאבים. לכן התנועות שאנחנו אמורים לבצע במקרים כאלו הם רק בטווחים הבטוחים של תנועת המפרק. אין לי ספק שלמקרה שלך נדרשת תשומת לב והכוונה מקצועיים פרטניים עד שתגבש לעצמך סדרה של תנועות שאותן תוכל לבצע ביום יום כמעשה קבוע, בדיוק כמו שאתה אוכל, שותה או ישן. אין גם ספק שהגוף שלך זקוק נואשות לתנועה ולאו דווקא באיזור הכתפיים. אפשר להרגיע את הכאבים מהתנועעות בחלקים אחרים ואז בעדינות ובסבל%F

26/09/2008 | 07:00 | מאת: תמר וייל

שלום רונן שמי תמר ואני מלמדת פלדנקרייז מזה 20 שנה. בעיית גמישות היתר במפרקים מוכרת למלמדי פלדנקרייז וגם לי כתופעה הדורשת תשומת לב והכוונה פרטניים. יש צורך להפעיל את הגוף כולו ולא רק את הכתפיים. גמישות היתר דורשת פעילות "בטווח הנייטרלי" של התנועה שזה האיזור הבטוח שלה שכשהוא מתקיים הוא לא גורם לכאבים. כשיש כאבים, לפי שיטת פלדנקרייז, לא מעמיסים על המפרק הכאוב אלא תומכים בו. תמיכה יכולה להתקיים מתנועה בחלקים אחרים של הגוף או בתנועה בתוך המפרק בשכיבה או בכל תנאי אחר שמבטל את כוח הכבידה. גמישות יתר היא תופעה שמשתמשים בה בסרטי פרסומת כשמראים איך אדם יכול להכנס לתוך מזוודה או להתקפל בצורה לא אנושית. אבל אותו אדם סובל מכאבים שמלווים אותו הרבה משנות חייו. אך, מצד שני הגוף בעל גמישות היתר דורש תנועתיות קבועה שאינה מפסיקה. ולכן, אני ממליצה לך לפנות למורה לפלדנקרייז באזור מגוריך ולקבל סדרת תרגילים שתוכל לבצע באופן יומיומי. אין לי ספק שרק בעזרת תנועה תוכל להפחית את רמת הכאב.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק