אימא שלי מכורה לקניות

דיון מתוך פורום  התמכרות

20/07/2012 | 12:52 | מאת: צריכה עצה

שלום, אני בת 23 ומתגוררת עם הורי. אני אשתדל לפרק את בעיית "בזבוז היתר" כמו שהיא מכונה בבית לכמה גורמים- 1- אימא שלי כל הזמן קונה דברים שאנו לא משתמשים בהם כלל- מכשירי חשמל, דברים דקורטיביים, מכשירים כושר ועוד... 2- אימא שלי קונה המון דברים לעצמה (כגון בגדים וקרמים) בסכומים גדולים, למרות שבפועל אין לה צורך בכל אלו דבר היוצר סטוקים בבית (לדוג' היא מאחסנת בגדים בארון שלה, בארון האישי שלי ובארון המשותף של הבית ועדיין אין מספיק מקום ובגדים נערמים על הרצפה). 3- הקניות נעשות מאחורי גבו של אבי, הוא אינו מודע לקניותיה וכשנשאלת לגבי הסכומים שיורדים לה באשראי היא משקרת לו ומטילה חלק מהאשמה עלי, אך בפועל, למרות היותי סטודנטית אני עצמאית כלכלית כמעט לחלוטין. 4- החמרה של המצב- הורי לקראת פנסיה, והמצב הכלכלי לא טוב. למרות זאת, היא ממשיכה במסע קניותיה ומבזבזת כסף רב. היא מודעת למצב הכלכלי הרעוע ואומרת כל פעם מחדש "צריך לחסוף בהוצאות, אני לא אקנה כלום יותר החודש". הבטחה שמחזיקה מקסימום שבוע, כלומר עד ההזדמנות הבאה שלה לצאת לקניות. 5- בכל רגע נתון בו אבי אינו נמצא בבית היא צופה בערוץ הקניות ולאחר מכן מזמינה בסתר דברים מהערוץ, שוב, דברים שאנחנו לא צריכים בכלל ומעלים אבק בבית. המצב הזה נמשך כבר יותר מעשור, ואף אחד לא ידע איך להתמודד איתה. עכשיו כשגדלתי, התבגרתי ואני יודעת מה הוא ערכו של כסף, אני מבינה כמה זה משמעותי ופוגע הן ביחסים המשפחתיים והזוגיים והן במשק הבית ואני מרגישה שאני חייבת לפעול בנושא. הורי אנשים קשי יום, הם עובדים מאוד קשה ופיזי עבור כספם וחבל לי שלעת זקנה הם לא יוכלו לפרנס את עצמם בכבוד. היא מודעת לכך שאנו חושבים שיש בעיה של "בזבוז יתר" ובמילים פשוטות היא פשוט מחרטטת אותנו כל פעם מחדש. מסקירה קצרה באינטרנט עולה כי טיפול פסיכולוגי הוא טיפול יעיל. האם יש עוד דרכים, מלבד טיפול פסיכולוגי שבעזרתם אנו כמשפחה נוכל להתמודד עם התופעה?

24/07/2012 | 07:47 | מאת: אינה ארצי

אכן נראה,כי לאימך יש בעיה מאוד לא פשוטה. אך למיטב הבנתי, אין לה מודעות לבעייתה. בהתמכרות אפשר לטפל אך ורק כאשר האדפ חדור מוטיבציה אמיתית וה"רווח" מתחיל להיות קטן יותר מההפסד. מי שיכול כרגע "להרוויח" מהטיפול זו המשפחה. ולעבוד על הצבת גבולות, פתיחת שקרים, והפסקת שיתוף פעולה עם השקרים. בהצלחה

27/08/2012 | 11:58 | מאת: דנה

אני עובדת בערוץ טלוויזיה מוביל ואנחנו מחפשים אנשים שמכורים לקניות.. כתבה קלילה לא משהו רציני.. אני אשמח אם תיצרי איתי קשר ל 054-2200579 במידה וזה מעניין אותך, יום נפלא, דנה

מנהל פורום התמכרות