אינה שלום

דיון מתוך פורום  התמכרות

25/05/2012 | 14:51 | מאת: מיכל

היי אני עו"ס בבריאות הנפש ומנהלת מועדון חברתי. הגיע אלינו בחור צעיר (24), בעברו היה מכור מס' שנים לסמים קשים (לא ברור בדיוק איזה ועד כמה, זה מה שאימא שלו אמרה) והוא נקי כבר 8 חוו=דשים. הוא לא היה באף מכון לגמילה. האם ניתן להיגמל לבד? סליחה על הבורות אני פשוט לגמרי לא מבינה בנושא..

27/05/2012 | 08:53 | מאת: אינה ארצי

אפשר להיגמל לבד אך קשה מאוד. עם זאת, לא מעט פעמים מדווחים מכורים על ניסיונות גמילה ספונטנים, שלרוב לא צלחו, כוון שלא היו להם כלים להתמודד עם ההתמכרות. בתחלואה כפולה יש קושי להגדיר את מקור הבעיה - האם אדם מכור או חולה בהפרעה נפשית. לכן חשוב מאוד לטפל בשניהם בו זמנית. אפשר לפנות לטיפול ליחידה לטיפול בהתמכרויות, שיש בכל מועצה מקומית. בהצלחה ולכל שאלה את מוזמנת להייועץ בי. בהצלחה

מנהל פורום התמכרות