התמכרות - דחוף דחוף דחוף

דיון מתוך פורום  התמכרות

30/01/2012 | 15:07 | מאת: מיה

בס"ד אינה ארצי שלום רב, רציתי בבקשה להתייעץ איתך בדחיפות על בעיה שיש אצלינו במשפחה. אחיין שלי בן 12 וחצי מכור למחשב בצורה אובססיבית. אני מדברת על התמכרות שהוא לא הולך לבית הספר, לא ישן בלילה, ברח מהבית כבר מספר פעמים כי לקחו לו את המחשב ואחי ממש אובד עצות לא יודע לאן לפנות ומה לעשות. אני מבקשת ממך אם אפשר לכוון אותי כדי שאוכל לעזור לאחי לטפל בבן שלו. לפני שבוע אח שלי שבר לו את האייפד כי הוא לא הסכים ללכת לישון ולא רוצה לקום לבית הספר, אז הבן שלו לקח לאחי את האייפד ושבר לו אותו וברח מהבית. הוא ישן אצל סבתא שלו יומיים ולא הסכים לחזור הביתה עד שלא קונים לו אייפד חדש ואחי ואשתו מהייאוש והפחד שהילד לא יעשה משהו לעצמו קנו לו אייפד חדש. לאחי עוד שלושה ילדים בבית וכל הבית מפורק לגמריי, אח שלי בדיכאון ואשתו גם. אנא ממך תכווני אותי. תודה, מיה טובל

31/01/2012 | 09:15 | מאת: אינה ארצי

מיה שלום רב, בגילאים הללו אנו פחות מדברים על התמכרות אלא במצוקה גם של הילד וגם של המשפחה. בגיל הזה אני ממליצה על התערבות משפחתית, שמטרתה היא גם לברר מה היא המצוקה של הילד (אולי חברתית, אולי הוא סובל מהצקה, עבר משהו קשה וכד') וגם להעצים את ההורים - לסייע להם להציב גבולות לילד, לרכוש כלים להתמודד עם מצוקתו. בהצלחה

מנהל פורום התמכרות