זוגיות עם נרקומן לשעבר

דיון מתוך פורום  התמכרות

06/12/2011 | 15:15 | מאת: יפה - אשקלון

שלום, אני בחורה כבת 40 אשר נמצאת במערכת זוגית עם גבר בן 42 שהוא נרקומן לשעבר.בן זוגי השתמש כמחצית מחייו בכל סם אפשרי, והוא "נקי" כבר כמעט 8 שנים. ה"נקי" אומר שהוא עדיין שותה אלכוהול ומעשן חשיש. מערכת היחסים הזו הינה קשה לי במיוחד מאחר, והיא מושתת על שקרים, מניפולציות, תחמנות ואלימה מילולית ופעם אחת אף פיזית. יש לי אח שעובד עם נרקומנים בהווה ובעבר, שאמר לי מפורשות שלא להכנס לקשר זוגי עם נרקומן לשעבר, כיוון שזו תהיה מערכת יחסים קשה במיוחד, והוא צדק לפי העובדות בשטח. כמו כן, הוא אמר שנרקומנים לשעבר לא יכולים לנהל קשר זוגי יציב ואמין, כיוון שרוב חייהם הם חיו בשקר, הם מניפולטיביים, אלימים והורסים את יחסיהם עם בני זוגם. בן זוגי אומר שהוא אוהב אותי, אך בכל הזדמנות הוא בוחן אותי על קנאה, שואל שאלות שחוץ מהתשובה שהוא רוצה לשמוע שום תשובה אחרת לא מספקת אותו. הוא מנסה להקטין אותי, לפגוע בי ולערער את ביטחוני העצמי. חייבת להודות שזה לא כל כך עובד, כיוון שאני חזקה מאד מולו. האם כך הוא הדבר? האם עליי לעזוב את הבחור? למרות שרק אלוהים יודע מדוע אני עדיין אוהבת אותו וקשה לי לשחרר. תודה, יפה

07/12/2011 | 08:49 | מאת: אינה ארצי

יפה שלום רב. ב זוגך לא נקי!הוא פשוט החליף חומר שבו הוא משתמש, כך שבשום פנים וחאופן לא קוראים לזה נקי או לשעבר. מכאן אפשר להתחיל לשאול את עצמך שאלות. את יכולה לפנות לסיוע ליחידה לטיפול בנפגעי סמים ולהתייעץ פנים אל מול פנים. יש להם קבוצות לנשות מכורים, בהן תוכלי לקבל הכוונה. בהצלחה וישר כח.

07/12/2011 | 14:06 | מאת: יפה

היי אינה, תודה על תשובתך, אך, זה לא מה ששאלתי. מצד שני, אני יכולה להבין מדוע לא התייחסת לשאלתי המורחבת. יפה

מנהל פורום התמכרות