הימורים

דיון מתוך פורום  התמכרות

07/08/2011 | 10:05 | מאת: שולי

בני בן 20 משרת בצבא, עם עבר של ילד חרוץ, בעל תעודת בגרות מלאה ועושה חייל בשרותו הצבאי. לפני כחצי שנה גיליתי שהוא מהמר בפוקר , בהתחלה זה התחיל עם חברים בערבי שבתות על ז'יטונים ואחר כך זה הגיע ל הימור באמצעות אתר אינטרנט, הנוהל הוא שהוא מהמהר נותן פרטים שלו וכל פעם שהוא מפסיד צריך לגשת לאיש קשר ולתת לו כסף. כל הענין התגלה לאחר שראיתי שהואניגש לסניף הבנק שלו ועשה הלואה של 4000 ש"ח ועקבתי אחר חשבון הבנק שלו וראיתי משיכות יומיומיות של סכומים, לא זו בלבד ששהוא גם היה עובד במקביל והיתה נכנסת לו משכורת יפה 1500 ש"ח, לאחר שישבתי ושחחתי איתו הוא ניאות לגלות לי את הסיבה והוא אמר לי שהוא לא יודע מה לחעשות ואיך לצאת מזה, מאחר ולא היה לו עוד כסף בחשבון והוא עוד היה חייב כסף לאתר הצטרכתי לתת לו עוד 1500 ש"ח בכדי לסגור את הענין ובכדי לא לחיות בפחד של עולם עברייני. במקביל עשיתי חסימה של אתרים באינטרנט אצלנו בבית ואז היה נדמה לי שהנה בא השקט והשלווה, מכיוון שהוא הבטיח לי שזו הפעם האחרונה והוא לא יעשה את זה שוב, ואני האמנתי לו . לאחר כשלושה שבועות הוא ביקש שאפתח לו את החסימה מכיוון שזה חסם אתר ששהוא רצה לגלוש אליו ולא היה קשור להימורים, הבטיח לי שהכל בסדר נתתי בו אמון, ופתחתי לו אותו לשעה, אחרי שעה סגרתי אותו והוא לא אמר לי דבר, מה גם כשהיסתכלתי בהיסטוריה הוא כנראה מחק את ההיסטויה. לאחר יומיים הוא ישב ובכה בחדר ולא יצא ולא ידעתי מה עובר עליו, לאחר תחנונים הוא בכה והתפרק ואמר שהוא עוד פעם לא החזיק את עצמו והימר שוב בשעה שהאתר היה פתוח.. פה הוא גם הפסיד 1600 ש"ח, מכיון שאני לקחתי לו את כרטיס הכספומט וגם לא נתתי לו גישה לחשבון בבנק הוא לא ידע מאיפה להחזיר את הכסף, עם כל זה הוא אמר שהוא מצטער והוא לא יודע איך זה קרה והוא מצטער שהוא מאכזב אותי מחדש ובא לו למות ואין לו חשק לחיות.... אני ניבהלתי פחדתי שיעשה משהוא לעצמו ,הלכתי משכתי כסף ונתתי לו ואמרתי לו שזו הפעם האחרונה ובפעם הבאה אני נותנת לו להתמודד עם הדברים לבד. הוא שוב הבטיח ושוב אמר לי אמא אני מבטיח לך שהכל בסדר ואני לא אעשה את זה שוב ואני רואה כמה את מצטערת וכמה את עצובה בגללי ואני לא אעשה את זה בעולם. שבוע שעבר נערכה ביני לבינו שיחה והוא שאל אותי על המצב הכלכלי שלנו, הסברתי שכמו כל משפחה בישראל גם אנחנו במינוס וגם אנחנו חיים מהיד לפה ואין ברירה ממשיכים עם מה שיש העיקר שהילדים והמשפחה בריאים יש בריאות והכל בסדר מסתדרים עם מה שיש, כאב לו לשמוע שאנחנו המינוס ואנחנו במצב הזה וכנראה שחשב שמה שהיה לפני זה עם ההימורים הביאו אותי לזה ונכנס ללחץ, ועוד כשהוא קבע עם חברים שיורדים לאילת לסוף שבוע ומאיפה יביא כסף. בלילה בעוד אני ישנה הוא שולח לי אס אם אס שיש לי מכתב ממנו במגירה שלו שאני אקרא בבוקר, לתומי חשבתי שהמכתב הוא דברים שרצה להגיד לי כי יש ביננו קשר מאד חזק וטוב ומדי פעם שולחים מכתב אחד לשני. בשעה חמש לפנות בוקר הוא שולח לי הודעה אמא בואי לחדר שלי בבקשה, קפצתי מהמיטה וניגשתי אליו, פתאום ראיתי אותו פורץ בבכי וקובר את הראש שלו מתחת לכרית, הוציא את המכתב ונתן לי אותו... ובוכה וממלמל שהוא רוצה למות שנימאס לו מהחיים שהוא רוצה לקבור את עצמו, קראתי את את המכתב כולי רועדת ובו הוא מספר לי שיום רביעי הוא לא יכל להתגבר על עצמו ונסע לעיר מסויימת במרכז ושם הימר בסכום של 2500 ש"ח, הוא ניסה לארגן את הכסף ולא הצליח ואז שיתף אותי... אני הייתי בהלם מכייון שהוא הבטיח לי שזה לא יקרה וזה שוב קרה שאלתי אותו ואמרתי לו למה ילד שלי? איך זה קרה? הוא אמר לי אני לא יודע איך זה קרה נכננסתי ללחץ שאתם במינוס ואיך תביאי את הכסף וביזבזת עליי המון ומה אני אעשה אני רוצהה למות אין לי כח לחיים האלה אני ימות ואתם תנוחו ממני... איך נסחפתי לזה מה אני אעשה....המילה הכי קורעת שהכריעה את הכף היתה אמא תעזרי לי בבקשה לצאת מזה אני מתחנן.....לא יכולתי להיות אדישה למרות שהבטחתי שאני לא אעזור החזקתי את עצמי בכדי לא לבכות ליטפתי אותו ואמרתי לו וניסיתי להסביר לו שכל הכסף שבעולם לא שווה את החיים שלו ובשביל זה לא צריך למות אבל צריך לטפל דחוף בבעיה! היום אני מסתובבת כמו סהרורית ולא יודעת מה לעשות, לא שיתפתי אף אחד בזה, גם לבעלי לא סיפרתי בעלי הוא אדם קשה מאד ואם הוא יידע ויישמע הוא ייזרוק אותו מהבית והדרך להתדדרדרות תהיה קצרה ביותר..... אני מבקשת עיצה מה לעושת? עזרי לי בבקשה בדחיפות אני מתוסכלת ופוחדת שהבן שלי יעשה משהוא לעצמו. המון המון תודה. ס.

07/08/2011 | 18:36 | מאת: לולי

הוא מהמר ממקום של אשמה שהוא נכנס למקום הזה של רגשות אשמה או כל דבר אחר הוא נכנס למקום של הענשה עצמית וכן בדרך היחידה שהוא יודע. העובדה שאת משתפת פעולה ומשלמת לו את החובות מזיקה לו כי היא יושבת שוב על המקום של האשמה הוא לא מסוגל להפסיק לבד וכל עוד תהיי שותפה תשלמי ותסתירי את זה הוא ישלם על זה בהרגשה ואז שוב יפעל מאותו מקום . דבר ראשון לא משנה למה הוא מבקש כסף כמה תמים שזה נשמע את לא נותנת ולא פותחת לו את הגישה . אם תציבי לו גבולות בצורה אסטרטיבית במקום לאפשר לו מקומות מפלט או לשלם את החובות שלו ולגרום לו להיכנס שוב למקום הזה של אשמה זה יחזור על עצמו . ודבר שני אני ממליצה שתפני לעמותת אפש"ר בעיר מגורייך יחד איתו במידה והוא באמת רוצה להפסיק .מצטערת להגיד לך את זה אבל הבן שלך באמת מצטער על מה שהוא עושה אבל אין לו שליטה על זה וכמה שתאמיני לו יותר שהוא מבטיח הוא ימשיך לאכזב וימשיך להעניש את עצמו בלי לדעת למה . אין טעם להסתיר . את יכולה בתור התחלה לפנות בעצמך לעמותה הזאת היא מטפלת באלכוהול והימורים ולהתייעץ שם עם עובדת סוציאלית מה לעשות בנדון היא כבר תגיד לך מה לעשות ואך לפעול . את יכולה להיכנס לגוגל ולחפש את העמותה במקום מגורייך תבואי רק לשיחה הדברים כבר יתבהרו לך .בהצלחה

07/08/2011 | 22:55 | מאת: אינה ארצי

אני חושבת, כדאי שתנסי לחפש יחד איתו פתרונות ועזרה. עמותת "אפשר" וקהילת רטורנו מטפלים בנושא, כדאי להגיע לפגישה. בהצלחה

מנהל פורום התמכרות