שאלה מאוד חשובה בנוגע להתמכרות שלי

דיון מתוך פורום  התמכרות

05/06/2011 | 00:16 | מאת: אנה

שלום,אני בת 17 והבנתי שיש לי התמכרות לצפייה בסרטים וסדרות - טלוויזיה... אני מבינה שיחסית לאנשים שמכורים לסמים ואלכוהול וסובלים מזה הרבה מאוד הבעיה שלי נראית זעירה, ולמרות זאת היא מאוד מפריעה לי. 80% אחוז מהזמן שלי שאני לא נמצאת בבית הספר אני רואה טלווזיה, אני לא מסוגלת כבות אותה או פשוט לא להדליק. כשאני קמה אני חייבת להדליק אותה , במהלך היום אני כמעט ולא מכבה אותה, לפני השינה יש לי תהליך שלם: אני "הולכת לישון" - שוכבת במיטה אחרי כל הסידורים לפני השינה , מחבה את האור וצופה בטלוויזיה מספר שעות. גם אם אין דבר שמעניין אותי באותה השעה , זה לא משנה אני ימשיך לצפות בזה בה בלי הפסקה. זה פוגע בי בכל כך הרבה מובנים, בלימודים, ביחסים עם החברים והמשפחה, בבריאות - במקום לעשות ספורט אני רואה טלוויזיה, אני מתארת לעצמי שגם בראיי ובמה לא. אני כל כך תלויה בטלוויזיה שחס ולחלילה מישהו יפריע לי כשאני צופה בה. אני שונאת את עצמי איך שאני מגיבה כשמישהו מנסה לדבר איתי - בעיקר ההורים כשאני צופה בה ומה שהכי הכי אני שונאת זאת התלות שלי בה, אני פשוט לא יכולה בלי, ניסיתי אולי פשוט לא להדליק אותה וחשבתי על האפשרות לבקש מההורים לנתק את הטלוויזיה בחדר שלי אבל אני פשוט לא מסוגלת לעשות את זה בעצמי ואני יודעת שאם ההורים שלי יעשו את זה אני ממש ממש אכעס עליהם ואנחנו נריב הרבה על זה ואני לא רוצה שזה יקרה. רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות, כי ברור שזאת לא התמכרות חמורה כמו המתכרות לסמים ואלכוהול אבל עדיין, זה מאוד מפריע לי לקיים אורח חיים בריא ומאושר וגוזל לי הרבה זמן יקר. אני מבינה את זה אבל עדיין, לא יכולה להפסיק... מה לעשות? מקווה מאוד שתענו לי ותעזרו לי..

05/06/2011 | 12:14 | מאת: אינה ארצי

נה שלום, את בהחלט משתפת במצב שבו איבדת מעט שליטה - מעין התנהגות אובססיבית קומפולסיבית. אני צריכה מעט פרטים עליך, על מנת לענות לך. אני צריכה שתספרי מעט על המשפחה, חברים, ביה"ס. אם לא נוח לשתף בפורום, תכתבי לי למייל [email protected] בהצלחה

09/06/2011 | 21:51 | מאת: יונתן

תודה רבה על ההתיחסות המהירה! עד מתי כדאי להמשיך עם הכדורים והאם כאשר אפסיק יש צורך בהפסקה מדורגת? איזה אפשרויות לעזרה קיימות?

23/06/2011 | 10:42 | מאת: ארבלה

אני סטודנטית וכותבת עבודה בנושא התמכרויות לסדרות טלויזיה. תוכלי להפנות אותי למקורות מידע מתאימים? אני זקוקה לסטטיסטיקות. תודה

23/06/2011 | 22:18 | מאת: אינה ארצי

מנהל פורום התמכרות