איך מתערבים במצב של התמכרות?

דיון מתוך פורום  התמכרות

22/02/2011 | 19:59 | מאת: מישהיא

אמא שלי אלכוהוליסטית , לאחרונה אחותי ואני התחלנו לדבר על להתערב במצב ולנסות לגרום לה להכיר בו במטרה שהיא תפסיק לשתות . איך מתחילים כזה תהליך? התחלתי לקרוא ספר שנקרא "התערבות במצבי התמכרות" של רוברט קיין וויט ודבורה גורג רייט האם את מכירה את הספר וחושבת שהוא יוכל לעזור? תודה רבה מראש

02/03/2011 | 18:28 | מאת: אינה ארצי

שלום רב וסליחה על העיכוב הרב. קודם כל, הספר הוא מצויין ומאפשר הסתכלות נוספת על הבעיה. לדבר עם האמא לא יכול להזיק, לשתף אותה - כאשר היא צלולה ברגשותיכן ותחושותיכן. אך אני לא אוכל להבטיח שזה יעזור לדרבן אותה לעבור שינוי. אשמח אם תפרטי מעט יותר מה מצבה ומה התנהלותה ביום יוםץ בהצלחה

06/03/2011 | 12:55 | מאת: מישהיא

המצב כזה : אמא שלי עובדת עדיין משרה מלאה וכל יום מגיע לעבודה אך אחרי העבודה היא תמיד תשתה משהו. באירועים משפחתיים תמיד היא תשתכר הכי הרבה ולמעשה היא היחידה שבאמת משתכרת. כבר התגלו אצלה סימנים התחלתיים של סכרת ויש לה כולסטרול גבוהה. בנוסף הכי מפחיד שהיא נוהגת בשכרות וכבר קרה שהיה תאונות , רק שהן ממש קטנות כמו בחנייה וכאלה דברים . הקטע שהיא מתפקדת (למרות שלאחרונה יש ירידה) גם בעבודה וגם מבשלת ומנקה ויש הכל בבית ולא חסר , רק שהבריאות שלה מדרדרת והשתייה שלה עולה בכמות והנהיגה בגילופין זה כבר יותר מידי ובאמת יכול לפגוע בה ובאחרים . היא בסביבות גיל 60 ואני ואחותי בגילאים 29 ו25 מה אפשר לעשות . לא עוזר להחביא ממנה אלכוהול והיא גם יכולה לקנות אלכוהול , לא עוזר לבקש לא ממנה לא לשתות. ברור לי שזה תהליך ארוך שכולל להודות בזה שיש בעייה וגם רצון לטפל בבעיה וללמוד להתמודד בלי אלכוהול אבל איך מתחילים דבר כזה תודה רבה מראש

מנהל פורום התמכרות