התמכרות לאלכוהול

דיון מתוך פורום  התמכרות

12/10/2010 | 18:56 | מאת: איילה

שלום לך . אני הייתי רוצה לדעת מה התסמינים להתמכרות לאלכוהול. אני בת 16 וחצי ואני חוששת להתמכר לאלכוהול כבר מגיל צעיר ולהרוס את עצמי . אני מרגישה לפעמים [אולי פעם בשבוע או שבועיים] רצון לשתות , ומדי פעם הרצון הזה קיים גם כשאני לא רגועה בנפש . ולפעמים התדהירות של הרצון יכולה לגבור . אני שותה כבר שנה וחצי אבל לא בתדהירות גבוהה . אשמח לקבל את עזרתך. תודה.

14/10/2010 | 08:46 | מאת: אינה ארצי

איילה שלום, את מתארת מצב נפוץ ולא חריג בגילך. סימפטום הראשוני של שימוש לרעה (שלב לפני ההתמכרות) זהו אובדן שליטה על השתייה, הגעה למצב שכרות שמוביל למצבים מסוכנים, אי התמודדות עם קשיים ללא שתייה. אני מאמינה, שעצם שאלתך את מרגישה שמשהו מפריע לך, לכן אני מציעה לך להרחיב. בכל אופן, תזכרי, ישנן הרבה מאוד סכנות במצבים והתנהגויות של שתיית אלכוהול - פגיעות מינית, חברתית, ניצול של מצב שכרות ע"י אחרים, אלימות, שמתלווה לא פעם לשתייה וכד'. תשמרי על עצמך

מנהל פורום התמכרות