הבן שלי בן שש עשרה משתמש בסמים "קלים" עם חברים

דיון מתוך פורום  התמכרות

18/06/2008 | 07:42 | מאת: יעל - האם המודאגת

האם אני צריכה לחפש עזרה או לתת לזה לעבור מעצמו

20/06/2008 | 17:42 | מאת: אינה ארצי

יעל שלום, בנושא הזה אני יכולה לכתוב כמה עמודים, אך אנסה לתת תשובה תמציתית: אם אין ירידה בתפקוד היום יומי: בלימודים, בקשרים החברתיים, בפעילות היום-יומית, אז אין צורך לרוץ לטיפול אך חייבים להתחיל להבין ולהעביר ליל, שאין סמים קלים, לכל סם יכולות להיות סכנות, ואפשר להתמכר לכל סם. בהחלט, חייבים להציב גבולות ברורים יותר, להיות קשובים למה שעובר בחיי הילד ולהיות עם היד על הדופק. יהיה בהצלחה

22/06/2008 | 16:10 | מאת: אבא רגוע

שלום לך אני התחלתי עם סמים קלים בגיל 16 (חשיש) היום אני בן 40 + אב לארבעה , אקדמאי . לא שיש לי לומר דברים טובים על סמים, ממש לא . רצוי שלא להתחיל , אבל . ויש אבל . צריך לשים לב שהבן שלך לא מועד לסמים קשים יותר , ולא מחליט לנסות דברים אחרים ...סמי הזיות קשים (פטריות) וכו' לי הסם הקל תמיד היה סוג של כדור הרגעה אם תרצי , ללא תופעות לוואי או נזקים שניתן להצביע עליהם . אני לא מציע לך להיות מודאגת יותר מדי , אבל כן לעקוב ולנסות למנוע ממנו . כי בכל זאת , אין לנו לדעת אם לבנך יהיה את החוסן והמזל שהיה לי . אגב לקראת גיל 40 אני צורך הרבה פחות , (הייתי מעשן כ 2 סגריות ליום ) וזה כי איכשהו משהו כבר לא אותו דבר . ואפילו מפריע קצת . זה לעולם לא פגע בי או בבת זוגתי , ובוודאי שלא בילדי שלא יודעים כלום מזה , פרט לכך שאבא מעשן סגריות כמו מליוני טיפשים ברחבי הגלובוס. לקחת בקנה מידה ולהשאר ערנית . בהצלחה

24/06/2008 | 15:22 | מאת: אינה ארצי

לאב הרגוע שלום, לדעתי אתה קצת רגוע מדי, אולי לא שמת לב שהסם השתנה. ב"בזכות" הנדסה גנטית אחוז THC שולש, אולי בגלל זה המינון שלך ירד? אני מטפלת בהתמכרויות יותר מ-10 שנים ואני רואה שינוי באוכלוסיית היעד, ואם הייתי יכולה לנבא מי יתמכר ומי לא הייתי אולי פחות מתקוממת מהתגובה שלך. יש לי לא מעט להגיד בנושא אך הנושא של התמכויות מורכב קצת יותר שיהיה לך יום טוב אינה ארצי

מנהל פורום התמכרות