קלונקס או גראס?

דיון מתוך פורום  התמכרות

19/07/2010 | 23:46 | מאת: עוזי

שלום רב, במשך כ-15שנה אני מעשן גראס וחשיש באופן יומיומי. בתקופה האחרונה קשה מאוד להשיג לעשן, והגראס מאוד יקר. אני לא מסוגל לקנות בגלל מצב כלכלי רעוע. בחמש השנים האחרונות אני מטופל בנוגדי דיכאון וקלונקס 2 מ"ג. עד חצי השנה האחרונה הייתי לוקח חצי כדור קלונקס ביום (1 מ"ג), ואפילו הפסקתי לגמרי עם הקלונקס לכמה חודשים. מאז "היובש" אני לוקח בין 2 ל 6 מ"ג ביום. שאלתי היא: מה עדיף לדעתך, גראס וחשיש או קלונקס בכמות גדולה? בנוסף רציתי לשאול, כשמורידים בהדרגיות קלונקס מממוצע של 2 כדורים לבנים ביום אז כמה צריך לרדת וכל כמה זמן צריך להוריד? מתנצל מראש על השאלות "הבעיתיות". תודה רבה, עוזי.

20/07/2010 | 23:12 | מאת: אינה ארצי

עוזי שלום. השאלה שלך כלל לא בעייתית. לא מעט אנשים מתמודדים יחד עם שתי סוגיות: שימוש בסמים וצורך בנטילת תרופות על מנת להתמודד עם קושי או בעיה בריאותית. אני חושבת שחלק מהשימוש שלך בגראס הוא מעין ניסיון "לרפא את עצמך", להתמודד עם בעית הדכאון. בכל אופן, אני ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר שמתמחה בשילוב של קשיים נפשיים ושימוש בסמים, על מנת להתאים לך מינון או תרופות אשר יתאימו למצבך החדש (הפסקת שימוש בגראס)בהצלחה

20/12/2011 | 23:28 | מאת: LA VERDA

אני נוטל קלונקס מזה 3 חודשים 2 מג לפני השינה ולפי דעתי קלונקס לא ממכר בכלל-אני לא מרגיש שום הזדקקות לכדור נוסף-זה נקרא התמכרות משל בעישון סיגריות -הגוף מתמכר ואז אתה זקוק לעוד סיגריה אני לא מרגיש ככה עם קלונקס אני נטלתי תקופה מסוימית קלונקס ירדתי בהדרגה מקלונקס ולא הרדגשתי שום התמכרות אני חושב שיותר מידי מנפחים את נושא ההתמכרות של קלונקס כאילו מדובר בסמי רחוב של UP AND DOWN או תחושה של בא לי יותר חברה קלונקס הוא כדור מצוין רק אם הוא נלקח רגע (לא שעה) לפני השינה מעבר להיותו סם שינה אצילי תופעת הלואי היחידה שלו זה קצת אי שיווי משקל תראו אני לא הצלחתי להרדם חצי שנה אפילו דקה ניסיתי את כל סמי השינה האפשריים עם ליריקה הרגשתי הרבה יותר תופעות לואי מקלונקס כמו יובש בפה כאבי בטן וליריקה היא לא סם שינה היא לא מרפה שרירים היא נוגדת חרדה קלונקס יעיל להרבה סיגים של הפרעות נפש במיוחד חרדות פיברומיאלגיה הפרעות שינה קשות אי שקט OCD ואפילו מרגיע סכיזופרניה לעיתים סכיזופרניה נגרמת עי חרדה אתה שומע קולות בגלל חרדה-לאו דוקא עליה בדופאמין כמו שפיברומיאלגיה היא סינדרום אחד עם אלפי גורמים ממחלת הנשיקה בלות התריס דופאמין נמוך דיכאון סארס טראומה פיסית ונפשית ככה גם סכיזופרניה לעיתים אנחנו שומעים קוולות כי אנחנו חרדים והופכים להיות חשדנים פוביות פחדים לעיתים מלוווים גם בOCD קלונקס כרגע הוא הKING ממליץ עליו בחום ל חרדדות OCD ואפילו סכיזופרניה קלונקס לצערי לא יעיל לדיכאון ואם ישנו דיכאון בפיברו ממליצים על איקסל אל תנסו אלטרוךט-לי זה לא עזר ורק החמיר את נוקשות השרירים קלונקס לא מעלנ לחץ דם ולא מגביר דופק לב-אבל די מטשטש ומנמנם וקצת פוגע בשיווי משקל ובעירנות לכן לא מומלץ לקחת אותו ביום אלה אם מדובר בחרדה קשה המלווה בלחץ דם גבוה ודופק לב במקרים כאלה קח מהר קלונקס ותראה איך דופק הלב מסתדר החרדה יורדת ולחץ הדם שלך יורד אחרי רבע שעה-הקלונקס עובד נורא מהר-אבל הוא לא מרדים ביום ואחרי השפעתו (ביום) הואגורם קצת לסבל במוח-(אבל אם הוא נלקח רגע לפני השינה לילה טוב לכם) תקומו יפה בבוקר ללא תחשת התמכרות היום רופאה אחת מקופת חולים הפחידה אותי שקלונקס הורס את הכבד היא ממליצה לערוך בדיקת דם כל 3 חודשים מקווה שהכבד השומני שלי יעמוד בזה אני רוצה להגיד לכם שאחרי חצי שנה לא שינה פניתי לדיגניטס וביקשתי המתת חסד היום אני יושן עם קלונקס יש לי פחות אי שקט אני נח הרבה במיטה (חסר אנרגיה) די מטושטש שאני יוצא מהבית (בגלל הקלונקס) יש לזכור שקלונקס הוא סם (לא חלש) אבל נותן לך שינה-ומה עושים שלא ישנים מעל חצי שנה שנה? יכולים למות אז עדיף קלונקס מלמות בהעדר שינה-בטוח אני רק מקוה שהרופאה טועה ושקלונקס לא הורס את הכבד כי לי הוא הציל את החיים (רק במובן של שינה) קלונקס לא יעיך לדיכאון אלה רק לחרדות (פחדים חששות מתח) ןשינה הוא גם מוריד קומב לב ולחץ דם במהירות חברה ואבן שנחשב סם חלש זה זבל מהזבלים ואבן גורם לי לרעד בשרירי הלסת-קלונקס לאגורם לזה קלונקס גורם קצת לרעד ברגל (רק בהתחלה) וזה חולף מה שאני לא אהב אצל קלונקס זה לפעמים אי שיווי משקל הרופאה אמרה לי לא קלונר\קס מסוכן זה סם נרקוטי אמרתי לה -אתת יודעת מה יש לי? יש לי פיברומיאלגיה אני לא ישן ואם לא אקח קלונקס אני ישים עלול לשים קץ לחיי ואז הקבר מחוץ לגדר ויהיה בגיהנום (אנע אדם נוצרי מאמין) אמרתי לה עם סמים שלכם גרמו לי לפיברומיאלגיה אז אני כבר לא יכול בלי סמים-אז מכל הזבל הפסיכיאטרי קלונקס כרגע עושה לי טוב אמרתי לה לפני הקלונקס רציתי ללכת לפארק ולבלוע כדורי שינה 100 אמרתי לה מאז שאני על קלונקס אמנם כואב לי אבל יש לי פחות מחשבות על התאבדות אם קלונקס גןרם לך לדיכאון (אופיני לפיברומיאלגיה) קח קלונקס בלילה ואיקסל פני השינה אם בא לך לצרוח מכאבים נסה טרדמקס 20 טיפות טרדמרס מרגיות אותי לצערנו הרב ראומטולוגים ומוסדות ביטוח לאומי לא ממש מכירים פיברומיאלגיה (לכשעמצמה בלבד)(מחלה חדשה הנגרמת מסמים (קוקטילים)ןטראומה למןח ולא מעניקים למסכנים 100 אחוזי נכות רק אם משהו המהמוסד הזה ילקה בפיברו או בני משפחתו רק אז הוא ירשום 100 אחוזי נכות על נקלה כל הכדורים הקנבנציונאלים CHPRO RISPERIDONE CIPRALEX גורמים לפיברומיאלגיה במיוחד בשחלוב של ספיד ואנט פרקינסון שהיו מותרים לפני 20 שנה התקף פסיכוטי יכול לנבוע מחרדות ולכן לפעמים קלונקס יותר יעיל מאנטי פסיכוטי אנט פסיכוטי חוספ דופאמין תאוריה ששופ פסיכיאטר לא הוכיך ששאלו פסיכיאטרים כמה חולים הם ריפאו? הם השיבו לא ריפאנו אף אחד! לעומת זאת ספיד מתכון גדול לסכיזופרניה אני לא ממליץ על סמים פסיכיאטררים לאף אחד גם לא לחולי סכיזוםרניה-אלא רק מרצונם החוםשי-הוא שבם מסוכנים לרו סכיזוםרנים נרקססיטים ולא מסוכנים אם לא כופים עליהם דברים בניגוד למצונם-לרוב הם יצןאים שקטים עם פגיעה נירולוגית אורגנית כלשהי ובמקביל לאוטיזם יש להם קשיים חברתיים ופאן דיכבאוני אוטיסטי פלוס הפרעות קשב וריכוז לדעתי מלווים בנרקסיזם פוביות ו OCD בעיות בחיבור וחיסור וירידה ב IQ נמשל סכיזופרני לא יודע מב שווי הדירה שלו הוא לא יכול להשתתף באסיפות דירים או אסיפות דברים הוא יכול לא לצחצח את שיניו שנים לשמוע מוסיקה בקולי קולות תוך התעלמות מהשכנים לרוב משפחתו ומכריו שונאים אותו והוריו שהכי אהבים אותו מתקשים ליצור עימו קשר (משהו בקשת האוטיסטית קשב וריבוז דיכאון ושאר מיני הפרעות נירולוגיות אורגניות וקונגקטיביות לעיתים סכיזופרני יכול לחוש שהוא בריא לחלוטין או לשמוע קולות שמעודדים אותו להרגיש כך סכיזופרני בדומה לאינפנטיל זקוק לתמיכה מהאישה עובד סומיאלית מכיוון שמבחינה מנטאלית בגיל 40 הוא מעל 85 שנים

מנהל פורום התמכרות