בעיה קצת לא שגרתית

דיון מתוך פורום  התמכרות

17/06/2010 | 00:23 | מאת: לוליטה

שלום לך ! יש לי בעיה שקצת אולי לא מתאימה לפורום אבל אשאל בכל זאת . אני בת 23 ולפני שנה אובחנתי כמכורה לאלכוהול ולאחר האיבחון התאשפזתי באישפוזית ואז בקהילה ושמתי לב שיש לי בעיה רצינית עם העברות למטפלים שלי . זה כאילו אני מחפשת כל החיים דמות סמכותית שתחנך אותי ושמגיעה הדמות הזאת אני גם נקשרת אליה וזה לא משנה אם זה גבר או אישה . מילא אם הייתי רק צריכה את הסמכות אני יכולה להבין את זה מאחר ולא שמו לי גבולות בתור ילדה אבל אני גם נמשכת אל הבנאדם וזה מטריף אותי כי אני חוזרת להתנהג כמו ילדה ולמרוד ולנסות לגרור אותם להעברה נגדית מה שלרוב מצליח לי אבל אני לא עומדת בזה ואחרי שנה של נקיון מעדתי בגלל הנושא הזה . זה נושא שנורא מביך אותי ואני תמיד בורחת בנקודה הזאת בטיפול ונמאס לי כבר בחיי . זה בכלל נורמלי מה שאני מרגישה ? לא דיברתי על זה מעולם עם המטפלים שלי כך שלמסקנה הזאת הגעתי בעצמי יכול להיות שאני טועה ? אשמח אם תעשי לי סדר בבלגן . תודה מראש

18/06/2010 | 17:50 | מאת: אינה ארצי

לוליטה שלום. מתארת תהליך קשה של שיקום, תהליך אשר מלווה בהתקדמות ונסיגות, רצון לקשר ופחד ממנו,מחוייבות לתהליך ואכזבה. (המונחים הללו אולי יסבירו מעט יותר טוב את התסבוכת מאשר העברה והעברה נגדית. מה שאת מרגישה הוא דבר נורמליו ודי נפוץ. אחרי שנת ניקיון יש עלייה ציפיות גם מהצד של אדם עצמו וגם מהסובבים. לעתים ההצלחה מאיימת לא פחות מהכשלון. אני חושבת שכדי שתדברי עם המטפלים- לדבר על הרגשות עצמם(לא להגדיר אותם במונחים פסיכולוגים, שאותם צריך לנתח. באופן כללי אני מאמינה שהגדרות סוגרות ולא מאפשרות חופש, חיפוש וביטוי חופשי.אני לא מבינה מה זה העברות במקרה שלך, אני חושבת שיש הרבה מאוד רגשות שמסתתרות מאחורי ההגדרה והייתי רוצה מה זה אומר. בהצלחה

18/06/2010 | 22:46 | מאת: לוליטה

אני אנסה לפשט את זה קצת . אני פשוט מרגישה שכל פעם שאני מתחילה טיפול אני בוחרת מראש בנאדם שוואלה אני די מחזיקה ממנו ואז אני מתחילה לפתח רגשות ותמיד זה לדמויות סמכותיות . בגלל שלרוב יש גבולות די ברורים . בד"כ מדובר באנשים נשואים שאין שום סיכוי לקשר איתם . ואז אני מתחילה להחנק ולהסגר אני יותר נבוכה מלהיחשף אני מתחילה גם להימשך אליהם וכתוצאה מזה אני גם סובלת כי אין אפשרות להגשים את זה . ובשלב הזה אני גם עוצרת את הטיפול ואת הגבולות שהם מציבים לי אני מפרשת כדחייה ואני גם עוזבת . כל הקטע הזה מביך אותי וגורם לי עוד יותר להסתגר ולמרוד זאת אומרת להפר חוקים וכמו שאת יודעת יש חוקים מאוד ברורים במרכזי יום ובקהילות . בסופו של דבר זה פוגע בי . אחרי שנה נקיון חודש לפני שסיימתי מרכז יום שתיתי במהלך היום מה שגרם לסילוק שלי . קיצר הגעתי למסקנה שאני מזה לא מתאימה לטיפול .

מנהל פורום התמכרות