התמכרות לאינטרנט

דיון מתוך פורום  התמכרות

03/05/2010 | 12:33 | מאת: אלמוני

אינה שלום, אני בן 38 לצערי עקב חוסר מימוש בחיים,זוגיות ועבודה אני מנסה למלא את העולם שלי בריגושים חדשים,הדרך הכי קלה היא דרך גלישה בצאטים,אתרי סקס וכו", אני יודע שזה דפוס התנהגות שפוגע בי,אבל לא מצליח להפסיק,זה הכייף שלי והפיצוי על הסבל,תסכול,סוג מסויים של בריחה מהדכאון. סבלתי בעבר מהפרעות מצבי רוח וקבלתי ליתיום,הליתיום מיתן במידה מסויימת את ההתמכרויות אבל גם בתקופת הליתיום עדיין הייתי מכור לאינטרנט,זה מתבטא גם בלקיחת סיכונים בבורסה אני מודע לזה שיש לי אישיות מתמכרת,השאלה אם יש מזור להתמכרויות שלי או שלקבל את זה כחלק מהחיים. אני מרגיש לעיתים כמו נרקומן,בת הזוג שלי במיטה ואני גולש להנאתי ברשת. אני יודע שההתמכרות היא סימפטום לבעיה וכל עוד הבעיה קיימת אמשיך בדפוס זה, ניסיתי בעבר ללכת לטיפול פסיכולוגי ,גם התנהגותי קוגנטיבי אבל לצערי לא הצלחתי בהן,נמאס לי כבר לשמועאת המישפט הנדוש "קבל את עצמך כמו שאתה ותזרום עם החיים ללא שיפוטיות",איך יכול להרגיש שאני בסדר שמכור לאינטרנט שהפסיכולוגים אומרים תזרום עם זה וקבל את עצמך. מה את ממליצה ? אני במצב לא פשוט,אפילו מתלבט אם לחזור לקחת תרופות. אשמח לתגובתך

03/05/2010 | 17:13 | מאת: אינה ארצי

שלום לך. השאלה שלך מורכבת. אני מסכימה איתך שיש קושי רב לקבל את המצב כאשר הוא מפריע לך כל כך. אני ממליצה לך לבדוק מה יכול לשפר את איכות חייך. תרופות הועילו לך? השילוב של תרופות עם טיפול? טיפול שמטרתו היא שיפור איכות חייך ולא הפסקת גלישה? יש לי תחושה שיש לך קושי בשליטה על חייך וקבלת ההחלטות, במידה ויש בזה משהו הייתי ממקדת את הטיפול, לפחות את השלב הראשוני במטרות הללו. ההחלטה שלך צריכה להתבסס לא על הניתוח של אישיותך אלא על מה רצונותיך? בהצלחה והנך מוזמן להרחיב.

05/05/2010 | 13:58 | מאת: אלמוני

ראשית תודה על תגובתך, האבחנה שלך בהחלט נכונה,יש לי קושי בשליטה על חיי ,לא מצאתי את עצמי לצערי וחש תקיעות,לא הגשמתי את עצמי בעבודה ובזוגיות,והתוצר לוואי של זה התמכרות לרשת,במיוחד לצאטים ואתרי סקס בהם הסיפוק מיידי,קראתי גם את השאלה של הבחורה על החבר שלה שמכור לאתרי הכרויות,זה לא אני אבל בהחלט מוצא קווים משותפים, אני נהנה מחיי מין וירטואלים,אפשר להגיד שהתרגלתי לזה והריגוש כל פעם לדבר עם מישהי אחרת מטריף אותי,למרות שיש לי בת זוג שלא יכולה להתחרות בבנות באינטרנט,אני נמצא במעגל קסמים הרבה זמן,ניסיתי תרופות ליתיום, תרופות נוגדות חרדה,ללא הצלחה יתירה לצערי, אבל בעצה אחת עם הרופא הפסקתי את הטיפול,לראות אם המצב השתפר,בהתחלה חשתי הטבה מסויימת,אבל עכשיו אני מרגיש שחזרתי לנקודת ההתחלה,שלבתי גם טיפול פסיכולוג התנהגותי,שבהתחלה לכאורה עזר,אבל מרגיש שזה ממש בזבוז זמן עבורי,החלפתי לא מעט מטפלים בחיים שלי,הקושי היה להחזיק זמן בטיפול, קראתי עכשיו שיש תרופה לגמילה מניקוטין בשם זייבן ויכולה לעזור גם להתמכרות שלי,אבל אני חושש מתופעות הלוואי שלה,זה בעצם סם ממריץ. אני מתחיל לחשוב שניגזר עלי לחיות ככה,לסבול בשקט וכפיצוי להנות מהעולם הוירטואלי. לצערי לא מצליח לחשוב מה רצונותי ומה רוצה,דבר אחד בטוח אני חושש ממחובייות בזוגיות ואובדן שליטה,או לצאת מחוג הנוחות,זה שורש הבעיה,חי עם זה שנים ולא מוצא מזור. ההתמכרות שלי מתבטאת גם בהשקעות כושלות בבורסה שמסיבות לי הפסדים לא מעטים, מנסה לחפש דברים שיתנו לי עיניין בחיים אבל לשב. אשמח לתגובתך לראות כיצד יכולה לעזור רשמתי גם מייל שלי

30/05/2011 | 20:21 | מאת: תמר

שלום, גם אני מכורה לאינטרנט שנמצאת בתהליך החלמה. ההתמכרות הובילה אותי למקומות שלא הייתי מאמינה שאגיע אליהם, וכמו בהתמכרות, באם אין טיפול המצב הלך והתדרדר. בסופו של דבר הגעתי לטיפול בהתמכרויות במקום נפלא בשם רטורנו שמטפלים בין השאר בשיטת 12 הצעדים. כיום אני נקיה מההתמכרות ומכל מה שנלווה לה 11 וחצי חודשים. יש לי בלוג בתפוז בשם: צעד אחר צעד מהתמכרות להחלמה. בבלוג תארתי את תהליך ההחלמה. כדאי להיכנס ולקרוא.אשמח מאד לסייע באם אוכל, רק חשוב שתדע שיש דרך להחלים מההתמכרות הזו גם אם נראה שאין תקוה!!! ואני אומרת זאת מנסיון. המון הצלחה

מנהל פורום התמכרות