תמכרות לקניות

דיון מתוך פורום  התמכרות

01/03/2010 | 20:11 | מאת: שירלי

שלום רב,אישה הקרובה לי מאוד, מתנהגת בהתנהגות שניראת לי לא בריאה ואני מבקשת לברר מה פישרה.היא מרבה לקנות בגדים לה ולילדיה. בסכומים מופרזים. היא קונה בגדים יקרים מאוד בכמויות שאינן סבירות.המצב הכלכלי הגיע לכלל קריסה. כשהזוג נאלץ למכור את מכוניותיהם וצבר חובות עצומים בבנק. תופעה נוספת היא נקיון יום יומי של הבית ושמירה קפדנית ביותר על נקיונו. השאלה היא האם יתכן שמדובר בהתמכרות והאם יש משהו שהמשפחה יכולה לעשות על מנת לבלום את ההדרדרות. שיחות,איומים מצד הבעל,ומנהל הבנק אינם מועילים. היא מרבה לשקר לגבי הרכישות וכשנתפסת תוקפת בטענה שהיא לא יכולה להשאיר את הילדים עירומים. אודה על תשובתכם.

02/03/2010 | 14:18 | מאת: אינה ארצי

שירלי שלום רב, אכן לאותה אישה יש בעיה. יכול להיות שהיא קשורה להתמכרות לקניות,לי נראהש הדבר דומה יותר לאובססיהגם לקניות וגם לניקיון.אני ממליצה קודם כל להוועץ עם פסיכיאטר. אשמח לסייע בהמשך, לאחר האבחון.

מנהל פורום התמכרות