גמילה מחשיש

דיון מתוך פורום  התמכרות

01/03/2010 | 18:00 | מאת: קרן

שלום אני בת 32 ומעשנת חשיש במשך 10 שנים עם הפסקה של שנתיים וחצי באמצע, על בסיס יומי. כבר זמן רב שאני מרגישה שזה שינה אותי לרעה בעיקר מבחינת חברתית, היכולת שלי ליצור קשרים חברתיים ולתקשר בצורה נורמטיבית בהחלט נפגעה עד כדי חרדת חברתית. גם בעלי באותו המצב. עכשיו ברצוננו להכנס להיריון שני ולא מצליחים כנראה בגלל החשיש... אני מאוד מעוניינת להפסיק לעשן אך חוששת שבעיות השינה שלי יחזרו. כיצד תוכלי להמליץ לי להתחיל את הגמילה (הפסקתי לעשן באופן עצמאי ופתאומי בהצלחה רבה כך שאני מרגישה שגם הגמילה מחשיש יכולה לקרות בדרך דומה). אשמח לייעוץ ראשוני. תודה

02/03/2010 | 14:14 | מאת: אינה ארצי

קרן שלום רב. הבנת המצב ורצון אלה הם המשתנים החזקים ביותר להצלחה. אני חושבת שכדאי להיוועץ ברופא המטפל בכדי להתאים טיפול לבעיית השינה. חשיש אינו פתרון אלא דחיית התמודדות עם הבעיה. לגבי הגמילה כמה עצות: לגייס את בעלך להיות יחד איתך בתהליך. לפנות לNA כדי לקבל תמיכה ואם יש אפשרות לפנות לאיש מקצוע שמתמחה בטיפול התמכרויות. אני אשמח לסייע לך.

מנהל פורום התמכרות