אלכוהוליזם

דיון מתוך פורום  התמכרות

29/12/2009 | 23:15 | מאת: יאיא

אינה שלום, בשנה האחרונה, חוויתי שני מיקרים של איבוד שליטה במקרה של שתיה מופרזת. איבוד שליטה כולל איבוד הזיכרון (בלק-אווט), עשיית מעשים שלא הייתי עושה בחיי היום יום ואמירת משפטים שלא הייתי אומר בחיי היום יום (מעשים שעלו לי ביציבות המערכת הזוגית שלי). בת זוגתי לחיים, העירה לי, ואמרה לי שאני אלכוהוליסט, ובאמת, לאחר שקראתי את ההגדרה, הבנתי שכן, אני מצליח לענות על קריטריון בהגדרה שהוא איבוד השליטה. חשוב לי לציין, כי אני לא שותה בחיי היום יום, מחזיק בעבודה טובה, הרגעים היחידים שבהם אני שותה הם ברגע שאנחנו יוצאים. ב 99% מהיציאות אני בשליטה מלאה על כמויות האלכוהול, ונמצא בשליטה. בימים שאני הוא הנהג התורן, אני שותה רק בירה אחת ולא מתפתה (וגם לא נלחם באיזה שהוא צורך) לשתות עוד. הפחד שלי, הוא מאיבוד השליטה הבא, אני רוצה להבטיח לעצמי שהוא לא יקרה. אני יודע שהפתרון הוא לא לשתות, אבל לא הייתי רוצה לוותר על כך, כי אלו היציאות שלנו עם החברים, והדרך לפגוש את החברים בסוף השבוע. קראתי ושאלתי קצת ב AA (אלכוהוליסטים אנונימיים), ופשוט לא מצאתי את עצמי בין האנשים שם. מה שכן, הם הסבירו לי שאני, ורק אני אמור ויודע לענות על השאלה: "האם אני אלכוהוליסט". שאלתי אליך היא: האם שמעת על שיטות טיפול אחרות בבעיה (שמתחילה אצלי מעצם השאלה - האם אני באמת אלכוהוליסט, או פשוט לא ער מספיק ומנסה לעצור בזמן) ? שמעתי על שיטות טיפול התנהגותי וקוגניטיבי אצל פסיכולוגים, האם לדעתך שיטה זו טובה ורלוונטית עבורי ?

31/12/2009 | 00:13 | מאת: אינה ארצי

שלום, אתה לא אלכוהוליסט, רחוק מזה (אפילו לא משתמש לרעה). אובדן שליטה שאתה מתאר שייך יותר לקצה השני: אתה לא שותה לעתים קרובות לכן אנך מכיר את הגוף בהשפעת אלכוהול. אני לא חושבת שאתה צריך טיפול בנושא אלכוהול. בהלצחה

מנהל פורום התמכרות