מכור לניקוי אוזניים

דיון מתוך פורום  התמכרות

05/08/2008 | 04:13 | מאת: א

אינה שלום עם השנים נהפכתי להיות מכור לניקוי אוזניים בעזרת מקלות ניקוי בהתחלה לא ידעתי שזה יכול להזיק אך עם הזמן התגלו לי בעיות באוזניים ששיבשו את השמיעה ואת מערכת שיווי המשקל שלי בגלל ניקוי האוזניים מרוב שהייתי מנקה את האוזניים זה גורם לי לגרד שגורם לי לנקות שוב את האוזניים זהו מעגל אני מאוד רוצה להפסיק והצלחתי להוריד מ30 מקלות ניקוי ביום ל5 מקלות ניקוי ביום את המינון של ניקוי האוזניים אך אני לא מצליח להוריד את זה לאפס 1.איזה מומחיות מטפלת בבעיות כאלה ? (פסיכולוגית מומחית להתמכרויות ? פסיכיאטר מומחיה להתמכרויות ? האם זה השם הנכון או אולי שם אחר אולי מישהו אחר ?) 2.לאן הרופא צריך להפנות אותי ?

05/08/2008 | 09:16 | מאת: אינה ארצי

א שלום. העלת שאלה לא פשוטה. אני מודעת לכך שזוהי בעיה מאוד מטרידה. אני חושבת שזאת התנהגות אובססיבית קומפולסיבית. הגבול הוא אכן מאוד דק, אך התמכרות ברמה הרגשית, היא בד"כ בריחה מהמציאות, אי התמודדות עם הקשיים, אצלך כפי שנראה זוהי הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ואני חושבת שאיש מקצוע שיהיה הכי יעיל זהו פסיכיאטר. יש שיטות טיפול עם אחוזי הצלחה טובים שתורמים רבות לרווחה ולאיכות חיים. בהצלחה

07/09/2008 | 15:04 | מאת: דר' אריק שכטר

יתכן שיש לך זיהום משני באוזן, למשל פטריה, טיפול בזיהום זה יקטין מאוד את הגירוי לגרד ויתרום להצלחת הגמילה המלאה. פנה לרופא המשפחה

מנהל פורום התמכרות