אולי מישהו יודע כמה זמן נמשכת הגמילה ותופעות הלווא

דיון מתוך פורום  התמכרות

28/10/2009 | 08:04 | מאת: מתוסכל

שלום, אני בן 36, והייתי מכור פעיל לסמי רחוב. כבר מעל ל3.5 שנים שאני נימצא בתכנית גמילה בה אני נוטל כדורי סובוטקס.במשך כל 3.5 השנים שאני נוטל סובוטקס לא הישתמשתי בסמים, וכל בדיקות השתן שלי נקיות! המינון שאני מקבל הוא 16מ'ג שזה 2 כדורים ליום. ממש בימים אלו אני מנסה להגמל! הצלחתי להחזיק 24 שעות ללא הכדורים וללא סיגריות אבל ביום השני נטלתי רק חצי כדור מאחר וניכנסתי לחרדות והיה לי מעט קשה. חיפשתי מעט מידע על תופעוות הלוואי של הגמילה מהסובוטקס אבל כל הזמן אני מוצא תשובות מנוגדות. חלק אומרים שהגמילה היא ממש לא רצינית וחלק אומרים שזה יותר גרוע ממתדון! אני מתוסכל מאד ולא יודע מה לעשות. נתתי לעצמי 14 בכדי להגמל ומאד הייתי רוצה לעמוד בציפיות שלי. אני יודע שאני אמור להוריד במינון בהוראת הרופא אבל הייתי מעדיף לעשות זאת במכה אחת וללא התערבות מבחוץ. ארצה שוב להזכיר שאני מעטניין לדעת מה הן תופעות הלוואי של הגמילה? וכמה זמן נמשכת הגמילה? בכבוד רב

01/11/2009 | 17:55 | מאת: אינה ארצי

כל הכבוד לך על ההתמדה בתהליך, באמת נדרשים כוחות רבים לעשות את השינוי ולהתמיד בו. טוב, לשאלתך: אני לא הייתי ממליצה גמילה מסבוטקס ללא פיקוח רפוא. ובטח ובטח אני לא ממליצה לעשות גמילה מסובוטקס וסיגריות יחד. הדבר מקשה ומעלה סיכוי לכישלון וחבל. תופעות גמילה מסבוטק מזכירות את הגמילה מהרואין, כוון שאחד המרכיבים שלו הוא מורפין. העוצמה היא פחותה כמובן. אני ממליצה לך להתייעץ גם עם רופא נרקולוג וגם אולי לקבל ייעוץ ותמיכה ממטפל בהתמכרויות. אני חושבת שחשוב לשמור על ההשג שכבר השגת ולא לבדוק את עצמך. בהצלחה נ.ב. לי נראה שהנך מעמיס על עצמך יותר מדי כדי להוכיח לך משהו אך תזכור שתוצאה תהיה הפוכה.

15/02/2012 | 13:14 | מאת: אני

היי,קראתי את מה שכתבת ,אני עברתי גמילה מסבוטקס לאחר שלקחתי את הכדור במשך שלוש שנים במינון דומה לשלך לא יודעת מה שמעת לגבי הגמילה אך ממי שעברה זאת על בשרה הייתי מציעה לך ראשית לרדת במינוןואז לבגמל הגמילה קשה מאד גם פיזית מזכירה מאד גמילה ממתדון(עברתי גמילה כזאת לפני 11 שנים)וגם נפשית לאחר שמפסיקים את הסבוטקס יש דכאון וריקנות לא מוסברת לכן כדאי מאד לעשות זאת בצורה הדרגתית ולא בפזיזות שיהיה בהצלחה...

מנהל פורום התמכרות