מכור לסמים שנכנס לדכאון וחרדות

דיון מתוך פורום  התמכרות

14/10/2009 | 22:03 | מאת: ג

שלום אינה אחי מכור לסמים כ25 שנה. בשנה האחרונה הוא מקבל "סבוטקס" ולטענתו לא משתמש בסמים. בחודש האחרון עקב לחצים ומריבות בין ההורים,מצבו התדרדר והוא נכנס לחרדות ופחדים שעוקבים אחריו ומחפשים להפלילו{לאחר שאביו התלונן עליו במשטרה שאיים עליו}.בהתחלה הוא "שמע" קולות וטען שמחפשים אותו כדיי לעצור אותו,אחרי כשבועיים הוא נרגע מהקולות ונראה שהוא בדכאון,הוא בוהה וחסר מעש.הוא מטופל בכדורים פסיכיאטרים ובנתיים אין שיפור במצבו. איך היית ממליצה לטפל במצבו? האם המצב קרה עקב שימוש ממושך בסמים,או שהמתח והמריבות עם אבי יכולים לגרום להתדרדרות הזו? אשמח לקבל תשובה תודה מראש.ג

16/10/2009 | 08:40 | מאת: אינה ארצי

שלום לך, אני חושבת שכדי לקחת את אחיך למסגרת של תחלואה כפולה בהקדם. חשוב שפסיכיאטר, עדיף שמתמחה בהתמכרויות, יאבחן את אחיך ויתאים לו טיפול הולם למצבו הנוכחי. את יכולה להעביר אליי פרטים גם במייל וגם בפורום אני אעזו למצוא מסגרת מתאימה. [email protected] בהצלחה

11/12/2009 | 22:17 | מאת: ג

שלום אינה,בהמשך למצבו של אחי, היום הוא נקי מסבוטקס וסמים כשלושה שבועות, אך במצב דכאוני, וכל רצונו לחזור לסבוטקס כי הוא מאמין שרק זה יעזור לו לצאת מהמצב. הוא יושב כל היום ובוהה, אם כי כאשר פונים אליו הוא מדבר אך קצר סבלנות. הצרה שהוא אבד אל תחושת הזמן ,מתבלבל בימים,ומתוכח שהוא צודק. אינו מוכן לקבל שום טיפול. מה עושים כי אני חוששת שהוא יתדרדר לחלוטין. האם התופעות האלה הן תוצאה של שלב הגמילה מהסבוטקס?(כפי שאמרו בעלי נסיון).באשר לבעיות הזכרון, האם זה הפיך והאם ויטמינים עוזרים(עפ"י המלצת רוקח שמטפל במצבים כאלה. תודה.

30/10/2009 | 07:51 | מאת: oded1st

אני נוטל סובוטקס כמעט 4 שנים, ומהניסיון שלי מה שקרה זה שאחיך היקר נטל סמי רחוב, וזה בהנחה שאין אף אחד במשחפחה עם היסטוריה של מחלות נפש! במידה וזה המצב (שאין היסטוריה כזו), רק ניקיון טוטאלי יכול להוציא אותו מהמצב הזה~!~ וכל שניה שעוברת רק יותר מקשה על העיניין! סובוטקס מכיל גם ממריצים שדי דומים להרגשת הטריפ או הקוקאין, יכול להיות שאחיך רק עישן חשיש וזה מה שהעיר את הפוטנציאל של הפרניות. הכי חשוב שישאר נקי טוטאלי למשך כמה שבועות ורק כך תדעו בוודאות מה מצבו!!!! אני מדבר מניסיון יד ראשונה!!!

01/11/2009 | 10:07 | מאת: א

בהמשך ל ג.אחי נמצא כבר כ3 שבועות במרכז גמילה(פרטי, כמו כל המרכזים) מהסבוטקס, וקשה לו מאד לרדת מהמינון.המצב עולה ויורד, אך החרדות לא פסקו לחלוטין. האם להשאירו או להוציאו.(אם יוצא אינו מוכן לחזור)עדיין לא עבר איבחון ואני חוששת שיגיע למצב בלתי הפיך. מה דעתך על המרכז ביפו עם ד"ר הרמן? לעודד אשמח אם אוכל ליצור איתך קשר טלפוני באיזו שהיא דרך. ומאינה לקבל פרטים לגבי המיקום והמחיר.

מנהל פורום התמכרות