התמכרות למחשב

דיון מתוך פורום  התמכרות

29/06/2008 | 01:43 | מאת: נעם

שלום לכולם. אני בן 16, ואני די מכור למחשב בבית. זה לא שאני כל היום יושב בציפיה "מתי אני חוזר למחשב", אבל הרבה פעמים אני מוצא את עצמי מוותר על יציאה עם החברים לטובת המחשב. וזה פוגע ביכולות החברתיות שלי; אני מוצא את עצמי הרבה פעמים מגמגם עם חברים (אומנם בצורה קלה), שאיתם בשיחה במחשב אין לי בכלל בעיה. אשמח לעצות כיצד אני יכול לצאת מזה. נעם.

29/06/2008 | 22:45 | מאת: אינה ארצי

נועם שלום, קודם כל אני ארגיע אותך, אתה לא מכור (להיום, זה לא סוג של ביטוח) אתה נער מתבגר די רגיל, שעובר דברים לא פשוטים ומתמודד בצורה של קצת התבודדות והסתגרות. אכן, זוהי צורת התמודדות לא הכי בריאה, לא רק שאתה גם מחסיר שעות שינה, אתה גם בורח מהקשיים, לא לומד צורת התמודדות יעילה יותר, לא לומד איפה גבולות היכולת שלך וכד'. אך כל מי שאמר שבגיל ההתבגרות משהו נורמלי, צריך לאשפז אותו דחוף. אני חושבת שעלית על קושי שלך - הבושה קצת עקב הגמגום, מצאת צורת התמודדות יעילה - המחשב (תקשורת שלא גורמת לך לרגשי נחיתות). הנוסחה עובדת היטב. בנוסף לכ, ככל הנראה, יש לך יכולות ביטוי טובות בכתב. מכאן אתה בוחר לאיזה כוון אתה מתקדם: או שלוקח את הנקודות החוזקה שלך ומשתמש בהם לטובה ובעזרתם אתה מתמודד עם הבושה והקשיים בקשרים החברתיים שלך, או שאתה בוחר בפתרון ה"קל" ,שוקע במציאות הוירטואלית ומתנתק מהחיים הרגילים (ההתמכרות). עצם הפנייה שלך אפשר לראות כי זה לא המצב הנוכחי לא מספק אותך, וגם עד היום אתה משתמש במחשב ככלי יעיל לטובתך. אני מאמינה שיש בך מספיק יצירתיות ללת ליכולות שלךללכת לכוון חיובי. שיהיה בהצלחהואני מקווה שאתה יושן עכשיו ותקרא את התשובה שלי ממחר. אינה ארצי, עו"ס וקרימינולוגית MA מטפלת מוסמכת במכורים ומשפחותיהם

30/06/2008 | 09:25 | מאת: נעם

קודם כל, תודה על התגובה. זה לא שאני מגמגם, אבל לפעמים זה יוצא לי בסביבה שאני מובך בה... זה נדיר, אבל זה קורה. יש לך רעיונות איך ניתן לטפל בזה? בהתסגרות שלי במחשב (הרגעת אותי כשאמרת שזה לא התמכרות :-) ) ? תודה רבה, נעם.

מנהל פורום התמכרות