מעשן סיגריה אלקטרונית בתדירות גבוהה יותר

דיון מתוך פורום  התמכרות

18/06/2015 | 23:09 | מאת: דניאל

לאחרונה הפסקתי לעשן ועברתי לסיגריה אלקטרונית. מה שמטריד אותי זה העניין של התדירות. אני מעשן את האלקטרונית בתדירות גבוהה בהרבה מאשר הסיגריות הרגילות. השאלה היא עד כמה זה מסוכן?

19/06/2015 | 04:42 | מאת: שי

בטוח פחות מסוכן מעישון. תחשב כמה מ"ל נוזל אתה משתמש ביום, תשווה את זה לתוצאות של אנשים אחרים, תשאל אנשים עם ניסיון בפורומים של סיגריות אלקטרוניות. אולי קנית נוזל עם רמת ניקוטין נמוכה מידי וזה לא מספק אותך, ואולי אתה מאדה בלי הפסקה כהסיגריה האלקטרונית לא נגמרת וזה בכלל לא עניין של סיפוק. ואולי זו רק תקופה של התרגלות שתחלוף.. ואתה לא מעשן סיגריה אלקטרונית, vaping is NOT smoking.

19/06/2015 | 04:42 | מאת: שי

בטוח פחות מסוכן מעישון. תחשב כמה מ"ל נוזל אתה משתמש ביום, תשווה את זה לתוצאות של אנשים אחרים, תשאל אנשים עם ניסיון בפורומים של סיגריות אלקטרוניות. אולי קנית נוזל עם רמת ניקוטין נמוכה מידי וזה לא מספק אותך, ואולי אתה מאדה בלי הפסקה כהסיגריה האלקטרונית לא נגמרת וזה בכלל לא עניין של סיפוק. ואולי זו רק תקופה של התרגלות שתחלוף.. ואתה לא מעשן סיגריה אלקטרונית, vaping is NOT smoking.

דניאל שלום, ראשית, ברצוני לחזק אותך על ניסיונך להפסיק לעשן. אתה שואל שאלה חשובה, שעולה לאחרונה הרבה,ולכן חשוב לעשות סדר בנושא: משרד הבריאות הוציא אזהרה לגבי השימוש בסיגריה האלקטרונית, ואסר על שיווקה כאמצעי לגמילה מעישון. משמעות הדבר בין היתר הוא כי אין מידע ופיקוח על החומרים אותם מכיל אותו נוזל שבשימוש בסיגריות האלקטרוניות. סיגריה אלקטרונית יכולה להיות ממכרת כמו סיגריה רגילה אם לא יותר. העישון הוא התמכרות פיזית כמו גם התנהגותית, והסיגריה האלקטרונית משמרת את ההרגל ההתנהגותית (להחזיק משהו ביד, לשאוף ולנשוף ולהוציא עשן..) וגם הפיזי במידה ואתה קונה נוזל עם ניקוטין, לא משנה הכמות. למעשה החלפת התמכרות בהתמכרות. לצערי אין קיצורי דרך, על מנת להגמל מעישון יש צורך להתמודד עם הגמילה הפיזית מניקוטין (וגמילה נעשית על ידי הפסקת טוטאלית של שימוש בחומר, ולא הפחתה, אחרת הגוף יהיה במצב של "קריז" תמידי.)ובמקביל עם הגמילה ההתנהגותית/רגשית/ קוגניטיבית. עצתי אליך היא להפסיק את השימוש בסיגריה האלקטרונית, ובמקביל לחפש מסגרת תומכת בקופת החולים לגמילה מעישון. (קבוצות/מפגשים פרטניים/ייעוץ טלפוני) אשמח להשתמע ולהיות לעזר לשאלות נוספות. בהצלחה!!!

מנהל פורום התמכרות