גמילה מאוקסיקוד על ידי סבוטקס

דיון מתוך פורום  התמכרות

07/06/2015 | 15:38 | מאת: סיגל

היי אני על אוקסיקוד 1מל שלוש פעמים ביום. רוצה להגמל ומתחילה השבוע סבוטקס.. וממש חוששת..מישהו יכול להגיב על זה?מישבו שעבר גמילה למרות שהכמות של האוקסיקוד לא גדולה הנזקקות ענקית. תודה

הי סיגל, ראשית אני רוצה לחזק אותך על החלטתך להפסיק את השימוש באוקסיקוד. תהליך הגמילה הינו פיזי ונפשי כאחד, כאשר בהתחלה עיקר ההתמודדות היא פיזית, ובהמשך ההתמודדות עם שימור הגמילה הוא בעיקר מנטלי/נפשי. תוכלי למקד קצת בשאלתך ממה החשש?

07/06/2015 | 23:16 | מאת: סיגל

היי תודה על התגובה אני עברתי גמילה ממינון מאד גדול של אוקסיקוד אבל לצערי כשהגעתי לכמות המינימלית של היום אז נתקעתי ולא מצליחה לבד.בעידוד הרופא גמילה שלי הוא הציע את הסבוטקס למרות שיותר קרץ לי לגמור את זה בהרדמה בברזילי אבל בסוף החלטתי לנסות את הסבוטקס .האמת מקריאה פה ובעוד פורומים נכנס בי פחד והבנתי שאולי אני מחליפה התמכרות ההתמכרות וזה הפחד .לסבול קריז ועדיין לא להגמל ...נשמע לי יותר מדיי.וזהו ...קצת מפחדת

האם את מטופלת במסגרת כלשהי? מלווה על ידי מישהו? כפי שכתבתי, הגמילה היא תהליך פיזי כמו גם רגשי/התנהגותי. החשש שאת מעלה הוא חשש שעולה פעמים רבות כאשר נעזרים בחומרים כימיים לגמילה מחומרים כימיים אחרים.. אך חשוב להבין כי יש הבדל בין חומרים, ויש חומרים שהגוף מפתח התמכרות אליהם, וחומרים שפחות, או בכלל לא. מעבר לכך, התלות ההתנהגותית/רגשית בשימוש בחומר מסויים לרוב היא שעומדת בבסיס ההתמכרות. לכן, אני ממליצה לך לפנות לאיזושהי מסגרת טיפולית (פרטית או ציבורית) שם תוכלי לקבל את הליווי והתמיכה להם את זקוקה, על מנת לעשות את השינוי הרצוי. בהצלחה!

מנהל פורום התמכרות