פרקוסט 5 מ"ג

דיון מתוך פורום  התמכרות

09/12/2013 | 12:20 | מאת: חייל

שלום , אני חייל שעבר פציעת בקע מפשעתי לפני כחצי שנה עברתי ניתוח וכנראה שאני סובל כרגע מצלקת קלואידית שגורמת לכאב בעצב והכאבים באיזור הם בלתי נסבלים במיוחד בתקופה זו של החורף (הכאבים מתגברים בקור ובשכיבה ולכן גם קשה לי לישון )הובחנתי ע"י כל גורם מטפל אפשרי וכולם כיוונו אותי לבעיה עצבית וכרגע אני מחכה למרפאת כאב ולרופא עור שיחליטו על המשך הטיפול כרגע אני נוטל פרקוסט 5 מ"ג פעם עד 3 פעמים ביום תלוי בכאב ואני חייב לציין שזאת התרופה הראשונה שבאמת עוזרת לי להעלים או להפחית את הכאב ולישון בלילה. לפני זה טופלתי בזלדיאר ואני חייב לציין שאת תחושת ה"היי" ותחושה מענגות אחרות שאנשים טוענים כי הם מתמכרים אליהן אני מרגיש רק לכחצי שעה-שעה וגם היא חלשה (פחות אפילו מאשר לשתות אלכוהול ) ואני לא מרגיש שהיא חסרה לי או שאני צריך אותה אבל אני מפחד להתמכר לתרופה כי עליי לקחת אותה עד לחודש הבא לתור במרפאת כאב אני ממש מפחד ממנה והלקיחה שלה בגלל הפחד להתמכרות גורמת לי להרגיש לחוץ הייתי שמח לדעת איך אפשר לדעת אם אני מתחיל לפתח תלות או התמכרות לתרופה כדי לדעת אם אני צריך להפסיק מיד להשתמש בה או לדעת בעתיד מתי אני חייב להפסיק ומה הסיכויים להתמכרות אם מדובר בלקיחה של 5מ"ג פעמיים ביום אשמח לתשובה

10/12/2013 | 08:19 | מאת: אינה ארצי

כאשר נאלצים לקחת תרופות במצב רפואי שמצריך ומצדיק טיפול , תמיד עושים הערכה תועלת מול סיכון. במקרה שלך יש צורך בהתייעצות רפואית. נכון לעשות זאת עם רופא -איש מקצוע, שאתה סומך עליו , ולא להסתמך על שמועות וחצאי מידע. בהצלחה

מנהל פורום התמכרות