אוהבת וכואבת

דיון מתוך פורום  התמכרות

02/09/2013 | 23:04 | מאת: יונת השלום

שלום. אני גרה בספרד כבר 24 שנים, לפני שנתיים אחותי הצעירה הגיע לגור בסביבתי. אחותי הייתה אלכוהליסטית הרבה שנים (לא ידעתי) ומזה כ8 שנים היא עברה תוכנית גמילה ועד היום,תודה לאל, היא שומרת יפה ועומדת בפני הפיתויים הרבים. אני מאוד אוהבת אותה אך לא את ההתנהגות שלה יש לה כניראה "שריטות עמוקות" שגורמות לה לתגובות מאוד אגרסיביות כלפי אנשים,וכן ניתוק יחסים (אם אחותינו הגדולה היא ניתקה יחסים וטוענת שהיא לא מעניינת אותה ועוד האשמות). כאן אני מתמודדת עם ה"יציאות" שלה ושומרת על מרחק מספיק כדי לא להכנס לויכוחים,האשמות ומריבות. עברה בי המחשבה לחפש פורום שבו אוכל להתיעץ על הנושא. איך אני יכולה להתמודד איתה האים ישנם טיפים שאני בתור בת משפחה אוכל להשתמש כדי להגן עליה מפני עצמה, או כדי שאוכל להבין אותה ואת ההתנהלות שלה ? כן, אני עובדת עיצות, עושה מה שנראה לי נכון אבל לא בטוחה ....... יש מישהו שיכול להושיט לי יד לעוץ עיצה להפנות אותי ל...... תודה מעומק הלב.

28/09/2013 | 18:11 | מאת: אינה ארצי

שלום רב. השאלה שלך מורכבת. אכן נשמע שלאחותך יש לא מעט קשיים, עם זאת היא זאת שצריכה לרצות להתמודד ולשפר את איכות חייה. אכן להיות מודעת ולהיות נטולת יכולת להשפיע, זה קשה מאוד. בהצלחה

מנהל פורום התמכרות