טרמדול נגד דיכאון?

דיון מתוך פורום  התמכרות

20/04/2013 | 17:26 | מאת: גיא אילן

אני אדם הנוטה לעצבות, אך חי חיי משפחה ועבודה תקינים וטובים (אישה, ילדים, עבודה מספקת). מעולם לא חשבתי לטפל בתרופות נוגדות דיכאון במצבי, שכן אינני סובל לדעתי מדיכאון קליני. ישנם אנשים עצובים ונוגים יותר מאחרים, ונראה שאני כזה. לא מזמן, במסגרת התקף חזק של כאבי גב, התוודעתי לכדור טרמדול בשחרור איטי (כדור ל 24 שעות - 200 מ"ג - שם מסחרי - טרמדקס). מלבד העזרה העצומה בהשקטת הכאב, הרגשתי, לראשונה בחיי, מצב רוח טוב וראוי באמת (אי אפשר לומר "היי" או "סימום", אך בהחלט, תפקוד טוב, ריכוז יתר, מיקוד, שמחת חיים בסיסית, יעילות רבה בעבודה, אושר בסיסי שכה היה חסר לי בחיים. בקיצור - מדיכדוך כמעט תמידי - עברתי, ל 24 שעות של נטילת כדור, למצב רוח טוב ובריא, אך עדיין - רחוק מ"שכרון חושים" או "היי"!. יש לציין שלא נטלתי את הכדור ברציפות, אלא בהפרש יום-יומיים אחד מהשני, בשל פחד התלות. ולא נטלתי בסה"כ יותר מחמישה כדורים של 200 מ"ג בשחרור איטי כנ"ל. שאלתי: האם טרמדול ידוע בטיפול גם בדיכאון? אם כן, מדוע לא מצוין כן (בספרות הרפואית שקראתי הוא מוזכר כמשכך כאבים בלבד!). מעוניין בחוות דעת מקצועית בלבד! תודה.

24/04/2013 | 14:46 | מאת: אינה ארצי

שלום רב, אני ממליצה להתייעץ עם רופא פסיכיאטר. כך תקבל תשובה מדויקת ביותר .בהצלחה ותרגיש טוב

מנהל פורום התמכרות