מציאת מסגרת או מטפל מומחה

דיון מתוך פורום  התמכרות

16/12/2012 | 22:15 | מאת: HELP

אינה שלום רב אני פונה בשם מטופל במחלקה בה אני עובדת כאחות. שמו א. והוא בן 34 ומאז לידתו סובל ממחלת הציסטיק פיברוזיס המשפיעה על כל מערכות הגף אולם בעיקר על הנשימה. בשל עקמת קשה הוא נמצא בשנים האחרונות בכסא גלגלים וסובל מכאבי גב כרוניים וקשים. כל זה לא מנע ממנו למצוא עבודה,לנהוג לתפקד ואף להתחתן עם אהבת חייו .כל זה לצער הרב של סביבת משפחתו נקטע באופן טרגי כאשר אשתו נפטרה לפני כשנתיים באופן פתאומי מדום לב. מאז חייו הדרדרו והוא בפתח תהום עמוקה .הטיפול שהוצע לכאבים במסגרת אחד מהאשפוזים שלו לפני כשנה היה אוקסיקונטין בהתחלה כמובן שזה עזר אבל עם חלוף החודשים המינונים עלו וההשפעה פחתה. כעת בחסות הרפואה, בית החולים הצוות הרפואי והסיעודי הוא מכור באופן קשה... וסובל.... לצערי לא נמצאה לו במסגרת בית החולים בו אני עובדת מסגרת גמילה מתאימה והרופאים (אותם רופאים שתנו יד להתמכרותו ) כעת מנערים את עצמם מעליו בצורה ברוטלית ולא נותנים לו למצוא אפשרויות טיפול .אשמח לעזרה דחופה ממך .חשוב לי לציין כי הוא ביקש ממני לנסות למצוא דרכי אלטרנטיביות וכי הוא מודע ומודה לעובדה כי הוא מכור באופן קשה .בבקשה מתחננת לעזרתך הדחופה אני מאמינה ואיןתודה

19/12/2012 | 11:45 | מאת: אינה ארצי

ראשית, כמה טוב שיש בעולם הזה אנשים כמוך. יישר כח. לגבי המטופל, הפתרונות שיכולים להועיל לו, אלה הם מסגרות של תחלואה כפולה של משרד הבריאות. למרות העובדה, כנראה, שלבחור יכולות מאוד גבוהות ובמסגרות הללו אפשר למצוא גם אנשים ברמת תפקוד נמוכה,] המסגרת חייבת להיות מכילה ומקצועית בעיקר בתחום הרפואי. יש מסגרת בבאר שבע ובקרית שלומה. אפשר ליצור קשר עם משרד הבריאות, המחלקה להתמכרויות (הם מפעילים או מפקחים על המוסדות לגמילה פיזית) והוועץ איתה. בהצלחה ואני כאן

מנהל פורום התמכרות